AC Milan

Ibrahimovic: Tulajdonképpen ingyen játszom

Zlatan Ibrahimovic megdöbbentő kijelentéssel kezdte interjúját, amiben kijelentette, hogy valószínűleg nem marad az AC Milannál, mert ‘tulajdonképpen ingyen játszik’.

Ibra a La Gazzetta dello Sport Sportweek magazinjának nyilatkozott, amit a Football Italia fordított le.

„Ibra azért játszik, hogy nyerjen valamit vagy inkább otthon marad.”

„Azt mondták túl könnyű visszavonulni Amerikából, szóval visszajöttem a Milanhoz. Szenvedélyből vagyok itt, mert tulajdonképpen ingyen játszom… Aztán a COVID miatt minden megállt, és gondoltam talán ez egy jel, hogy vissza kéne vonulnom…”

„Szerencsére visszatérhetünk. A vádlim is közbe szólt, de szerencsére két nem múlva készen álltam. Ibra ilyen. Azt mondták, hogy legyünk óvatosak.”

„Ibra azért született, hogy focizzon és még mindig a legjobb benne. Meglátjuk hogyan érzem magam két hónap múlva. Ahogy azt is, hogy mi történik a klubbal. Ha valóban ez a helyzet, őszintén, akkor nehezen tudom elképzelni a következő szezont itt.”

„Ibra nem az Európa Ligába való, ahogy a Milan se odatartozik.”

Arról is megkérdezték, hogy a hírek szerint kipakolt a vezérigazgató Ivan Gazidis előtt a csapat edzőközpontjában a Coppa Italia elődöntő visszavágója előtt.

„Magamért és a csapatért tettem. Magyarázat kellett, hogy mi történik a jövőben velem és a klubbal is. Elmondtam, hogy ez nem a Grande Milan ahogy megtapasztaltam, ez igaz, de ki kell hoznunk magunkból a legtöbbet.”

„Ibra itt van, Ibra majd elintézi. Itt kell lennem vagy szurkolókat veszítesz. Nem tudom lesz-e másik klubom a Milan után, sose szerettem bezárni az ajtókat magam előtt.”

„Odamegyek ahol lesz valamiféle befolyásom, nem ahol a szavak nem érnek semmit. Még mindig sok szenvedélyem van ezt csinálni.”

Amikor megkérdezték a pletykákról, hogy Stefano Piolit Ralf Rangnick fogja váltani, a svéd kiakadt:

„Ki az a Rangnick? Azt se tudom kicsoda.”