BarcelonaLa Liga

Barcelona: Mindenkire sor kerül majd

A Barcelona úgy áll neki a még hátralévő 10 fordulónak a La Ligában, hogy minden meccset meg kell nyerniük annak érdekében, hogy a végső győzelmet is megszerezhessék. Ennek érdekében mindenkinek top formában kell lennie és a maximumot kell nyújtani a a csapatnál. A koronavírus miatt ezekre az erőfeszítésekre mind egy hónapon belül fog sor kerülni, ami hatalmas terhet jelent a játékosokon. Quique Setién terve az, hogy rotálja a játékosait. A tegnapi sajtótájékoztatón elmondta, hogy csak néhány mozdíthatatlan játékosa van, a többiek mind el fognak tölteni egy kis időt a kispadon, hogy legyen idejük pihenni.

A Barcelona kezdő tizenegye a Leganes ellen nem ugyan az a tizenegy lesz, akik a Mallorcán gázoltak át szombaton. „A koncepció az az, hogy változtatni tudjunk. Majd meglátjuk, hogy a fáradtság hogyan befolyásolja majd a játékosokat. Annyit szeretném pihentetni őket, amennyit csak lehet.” – mondta Setién. Ez azt jelenti, hogy az egész keretét mozgósítania kell a Barcelonának, mert a Leganes után Sevillába látogatnak majd a katalánok, és nem lenne jó, ha egy sérülés vagy egyéb ok hátráltatná a csapatot.

Ahogy Setién is elmondta csak néhány olyan játékos van a Barcelona csapatánál, akik lehetőség szerint minden meccsen részt vesznek majd. Ter Stegen, Piqué, Messi, Griezmann biztosan ezek között a játékosok közt vannak. Az edző szerint ebből a csoportból csak akkor fog cserélni, ha a mérkőzés állása megengedi ezt, vagy ha az adott játékos kifejezetten kéri azt. Griezmann lehet a kulcsa a következő időszaknak Setién szerint: „Megkérdőjelezhetetlen a helye a csapatnál. Továbbra is főszerepet szánok neki, fontos tagja a csapatnak.”