La Liga

Spanyolországban is elkezdik. Ma rajtol a La Liga!

A La Liga hátralévő fordulói három fronton is érdekesek lesznek. A két gigász az aranyért harcol, 5 csapat küzd a maradék két BL helyért, és a kiesés elkerüléséért is nagy harc várható.

Aranycsata a Real és a Barca között

Az elmúlt 10 évben a Katalánok hétszer végeztek az első helyen, míg a Királyi Gárda csak egyszer. A kakukktojás a Simeone vezette Atletico a 13-14-es szezonban. Nem véletlen, hogy Zidane számára első számú cél idén a Primera Division győzelem. A BL-ben bravúr kellene a 8 közé jutáshoz Manchesterben, de a vírus miatt ráérnek ezzel még foglalkozni.

Barcelona háza tája mostanában inkább egy puskaporos hordóhoz hasonlít. Elnökválasztás, belső feszültségek, elhibázott igazolások, Neymar ügy és sorolhatnánk. Messi-ék számára a BL a prioritás, de a rivális ellen sosem jó alulmaradni. Ami biztos Luis Suarez felépülése jó hír a szurkolóknak.

A hátralévő 11 fordulóban a liga legjobb védelmére és támadósorára is várnak nehéz percek, egymás ellen már nem játszanak, de akár az utolsó fordulóig kiélezett lehet az aranycsata.

Harc a nemzetközi kupákért

Utoljára 8 éve volt, hogy a dobogón nem a Barca, Real, Atletico hármas állt, akkor a Valencia csapata állhatott a dobogó legalsó fokára. A Matracosok alighanem most boldogan aláírnák az újabb bronzérmet.

3. Sevilla 47 pont

Az Andalúzok utoljára 3 éve kvalifikálták magukat a Bajnokok Ligájába, így nagyon jó eredmény lenne tőlük. A vártnál nehezebben, de az EL-ben is állnak még. 11 mérkőzés sok még, de a jelenlegi tabella szerint az utolsó két fordulóban két közvetlen rivális ellen zárnak majd. Dobogón utoljára 2008-09-es bajnokságban álltak.

4. Real Sociedad 46 pont

Még ritkább vendég a pódiumon a Real Sociedad 02/03-as szezon ezüstérme óta nem jártak ilyen magasságokban. Az elmúlt két évben egy 9. és egy 11. hely jött össze, így bármilyen nemzetközi kupás hely siker lenne a számukra.

5. Getafe 46 pont

A harmadik számú madridi csapat lassan helyet kér magának a legjobbak között. Két éve újoncként lett 8. idén pedig már az EL-ben is elindulhatott, kisebb meglepetésre az Ajaxot búcsúztatva még mindig talpon vannak ott is.

6. Atletico Madrid 45 pont

Nehéz szezonja van Simeone gárdájának a bajnokságban döcög a szekér, még magukhoz képest is kevés gólt rúgtak. Az új védelmet sikerült összerakni, de a támadó sor és főleg Joao Felix teljesítménye elmarad a várttól. A Liverpool elleni bravúr erőt adhat, és ha valaki az argentin edző az üres stadionba is tud hangulatot teremteni.

7. Valencia 42 pont

Kicsit leszakadva, de ott van még az Atalanta által nagyon elvert Valencia is. Ritka az, hogy nem jutnak nemzetközi kupás helyhez a Denevérek, ez várhatóan idén is meglesz. Dobogón rég jártak már, de senki nem látja ebben az újraindított erőltetett menetben ki mire juthat.

Egy biztos mi tévénézők, szurkolók izgalmas véghajrát láthatunk Spanyolországban is. Ugyan üres lelátók előtt, de szinte minden nap bajnoki mérkőzés várható.