Bundesliga

Véghajrában a Bundesliga!

Míg a többi top bajnokság csak éledezik, a franciát lezárták, a Bundesliga követői hetek óta meccseket néznek. Nézzük mi vár a csapatokra és ránk szurkolókra!

A címvédő Dortmund elleni győzelmével, alighanem eldőlt a salátástálat nem kell elvinni Münchenből. A Bayern feladata, hogy sérülés nélkül letudják a Bundesliga hátralévő fordulóit és készen álljanak a BL küzdelmekre!

Négyen 3 helyért!

A BL pozíciókért ellenben nagy harc várható, nézzük ezeket a csapatokat.

Borussia Dortmund 2. hely 60 pont
Hertha (o), Düsseldorf (i),, Mainz (o), RB Leipzig (i), Hoffenheim (o)

A dortmundi gyorsvonatra csak első ránézésre vár könnyű menet. A megtáltosodó Hertha a két kiesés ellen küzdő alakulat és a rivális Lipcse egyaránt komoly erőpróba és lehet a záró fordulóban a Hoffenheim még harcban az EL helyért. Emellett Sancho sorsa biztos terítéken lesz, Reus sérülése ellenére az ezüstérem fő várományosa a sárga-fekete csapat.

RB Leipzig 3. hely 58 pont
Paderbom (o), Hoffenheim (i), Düsseldorf (o), Dortmund (o), Augsburg (i)

Talán egy hajszállal könnyebb Gulácsi és Orban csapatának a helyzete, egy biztos könnyen úgy várhatják fő riválisukat, hogy saját kezükben a sorsuk. történetükben először a BL 8 csapata között vannak. Kérdés, hogy az Angliába vágyó Werner elég motivált tud e maradni.

Mönchengladbach 4. hely 56 pont
Freiburg (i), Bayern (i), Wolsburg (o), Paderbom (i), Hertha (o)

Következő két idegenbeli mérkőzésük várhatóan eldönti a sorsukat, legalább 4 pont kellene nekik ezen a két meccsen, hogy utána számolhassanak. Ők is megmérkőznek Labbadia berlini alakulatával, akik könnyen a mérleg nyelvét jelenthetik.

Bayer Leverkusen 5. hely 56 pont
Bayern (o), Schalke (i), Köln (o), Hertha (i), Mainz (o)

A gyógyszergyáriak a mostani hétvégén Lewandowski-ék elleni bravúrral jelezhetnék komolyak a szándékaik. Jó formában van a „fél” Európával összeboronált Havertz, ki tudja egy esetleges jó teljesítményével a bajnokcsapat figyelmét is felkeltheti.

Pár szóban a kiesés elleni harcról

A Paderbom-on kívül egy klub búcsúzik az élvonalból, egy pedig osztályozót játszik. Ez utóbbi nem lesz sétagalopp, két patinás egyesület egyike is jöhet (Stuttgart, Hamburg). a fő érintettek Mainz (28), Düsseldorf (27) és Werder (25), de az egyaránt 31 pontos Augsburg és Union Berlin sem lehet nyugodt.

Kicsit „hazabeszélve” érdemes Szalai Ádámot is soraiba tudó mainz-i csapatnak szorítani, alighanem a bennmaradás az egyetlen esély a magyar válogatott centere előtt, hogy jövőre első osztályú meccseket játsszon!