La LigaReal Madrid

Real Madrid: Varane hibátlan idénye

A La Liga felfüggesztése előtt a Real Madrid védőjének, Raphael Varane-nak szinte hibátlan idénye volt. A franciát elkerülték a sérülések és állandó jó teljesítményt nyújtott a védelem közepén.

Varane feltett szándéka az volt, hogy a lehető legjobb formában legyen a nyári Európa Bajnokságra, hiszen a négy évvel ezelőttit sérülés miatt kellett kihagynia. Természetesen a világjárvány miatt minden áttolódik jövő nyárra, így a felkészülést is kezdheti majd elölről.

A 27 éves francia kirobbanthatatlan a csapatból Sergio Ramos-al egyetemben. 33 meccsen játszott eddig, ezzel ő lett a Zidane által negyedik legtöbbet foglalkoztatott játékos. A védelemben ellátott feladatai mellett ezen a 33 meccsen 3 gólt is sikerült szereznie. Varane-al a csapat csak 4 alkalommal veszített mérkőzést, 19 alkalommal győzött és 10 alkalommal döntetlen született.

Bár nem Varane a leghangosabb az öltözőben, de egyre inkább vezérré válik, a csapatkapitányi karszalagért jelenleg 4. a sorban, Marcelo, Benzema és természetesen Ramos után. ha a Real Madrid folytatja a trófeagyűjtést a jövőben is a fiatal francia akár Ramosnál is többet gyűjthet majd össze belőlük a karrierje során.