Átigazolási HírekBundesligaHacienda BernabeuLa LigaReal Madrid

Achraf Hakimi: Nem tudom, mikor tárgyalunk a szerződésemről

A Real Madrid kölcsönben lévő szélsője, Achraf Hakimi a Borussia Dortmundban abban a szerencsés helyzetben van, hogy a héten már edzhetett. Az AS oldalán megjelent cikkben beszélt erről, a Bundesliga folytatásáról, a szerződéséről és jótékonysági akciójukról is.

Vasárnap szabad vagyok, de a héten hat napot edzettünk. Kedden pedig folytatjuk a felkészülést. Ott voltak a játékosok, és az edzők is, dolgoztunk az edzőteremben és a pályán is. Viszont betartjuk az óvatosságra vonatkozó javaslatokat. Voltak, akik inkább le se zuhanyoztak.

Nincs gond azzal, hogy utazik naponta? Nem állították meg a rendőrök?

Nem, semmi gond nem volt. A vonatok járnak, autóval is lehet nyugodtan közlekedni. Itt lazábbak a rendeletek, lehet utazni és bevásárolni is a szupermarketben. Tíz órakor érek be, fél óra múlva már edzésbe is állunk. Kis csoportokban dolgozunk, öt vagy hat ember maximum. De így se keresztezzük egymást, mindenki egyénileg dolgozik. Követjük az edzők utasításait, és amíg nem lesz másféle utasítás, így is folytatjuk a munkát. Másfél óra egy edzés, utána mindannyian haza megyünk.

Május 9-én folytatódik a Bundesliga?

Becsült időpont, még változhat. Minél előbb, annál jobb, de a legfontosabb a biztonság.

Hogyan tartja a kapcsolatot a családtagokkal?

Főleg WhatsAppon, bár a helyzet Madridban súlyosabb.

Csökkent a fizetése Dortmundban?

Néhány dolgozó nem kapott fizetést. Segítenünk kellett ebben a helyzetben, ez így normális. Egy kicsit csökkent a fizetésem, amit a Dortmundtól kapok. A szerződésem szerint a Real Madrid-nál hozott intézkedések nem érintenek engem.

Júniusban lejár a kölcsön szerződése. Mikor lesz a Madriddal tárgyalás, mert az ottani 2022-ig szól?

Nem tudom, mikor jár le egészen pontosan, ezt az ügynököm intézi. De ez ugyanaz a szerződés, amit 2017-ben írtunk alá.

El tudod képzelni, hogy június elsején lejár a szerződés, és a Bundesliga még tart?

Nem mondtak semmit róla. Híreket olvastam én is, de ha ez történik, biztos vagyok benne, hogy kapok engedélyt, hogy végig játszam a szezont itt. És szerintem ez lenne a legnormálisabb dolog.

Több klub is érdeklődik. Ez milyen érzés?

Természetesen nagyon jó, ki ne lenne büszke erre? Júniusban kell döntést hoznom, ami nagyon fontos lesz a karrierem szempontjából. Június elsején jár le az itteni szerződés, ennek értelmében vissza kell térnem Madridba. Még nem vette fel velem a kapcsolatot ez ügyben a klub, de biztos vagyok benne, hogy hamarosan jelentkeznek. Beszélgetni fogunk, és majd megtudom, hogy mi a legmegfelelőbb a számomra.

Közben jótékonysági versenyt szervezett Getafe-ban. Milyen lesz?

Ez egy olyan verseny, ami otthon jutott eszembe. Hobbim a Play Station. A Getafe polgármesterével beszéltem, és arra gondoltam, ezzel segíthetnénk az embereknek. Sok ember szorul segítségre, most a YouTube labdarúgókkal beszélek. Kiderítem, kik hajlandóak segíteni, aztán keresünk egy időpontot, ami mindenkinek megfelelő. Biztosan találunk ilyet.

( „Achraf Hakimi , a Dortmundi Borussia labdarúgója, a Real Madrid kölcsön játékosa, pénzt fog keresni a Getafe-i családok számára a Fortnite videojáték szolidaritási versenyén keresztül , amelyen más focisták, például Thibaut Courtois, Sergio Reguilón vagy Paco Alcácer is részt vesznek .

Ezen túlmenően csatlakoznak az Ampeter, Hamza Zaidi és Toniemcee néven ismert ” youtubeers and instagramers” projekthez, akik a követõk millióinak a közösségi hálózatukban együtt fognak működni olyan összeg gyűjtése érdekében, amely enyhíti a déli madridi város polgárainak helyzetét a koronavírus-krízis okozta problémákkal.

A bajnokságot a résztvevők „Twitch” csatornáin közvetítik, az adományozók pedig mez, kesztyű és más, a foci világgal kapcsolatos tárgyak sorsolásán is részt vesznek.

Getafe önkormányzata egy hivatalos nyilatkozatban közölte, hogy az összegyűjtött pénzt az AJE és az ACOEG kisvállalkozói szövetségeken keresztül adományozzák élelmiszerek és higiéniai termékek vásárlására a nélkülöző családok számára.

Javier Santos , a Getafe városi tanács sporttanácsa kiemelte Achraf „csodálatos kezdeményezését” , amelyre, emlékeztetve arra, hogy annak ellenére, hogy ebben az évben Németországban játszik, „nem felejti el a szomszédait, akik között kezdte rúgni a labdát.”)

Kiemelt kép: bladi.net