La Liga

Kroos: „Szerintem mindenki kapjon teljes fizetést, hogy értelmes dolgokra költhesse”

A Real Madrid középpályása, Toni Kroos fejtette ki a véleményét a spanyol klubok azon intézkedéséről, hogy jelentősen csökkentik a játékosaik fizetését, illetve a kormány segítségét kérik a terheik csökkentésére.

A Barcelona és az Atletico Madrid is a spanyol kormányhoz folyamodott segítségért, hogy fizetni tudja az alkalmazottait. A Real Madridnál ez még fel sem merült, de a jövőben akár változhat is a helyzet.

Kroosnak az a véleménye, hogy: ” A fizetés csökkentése egy felesleges adakozás. Én az mellett vagyok, hogy mindenki kapjon teljes fizetést és értelmes dolgokra költse. Mindenkinek van ötlete, hogy kit is tudna belőle segíteni, és rengeteg olyan hely van ahol kellene a segítség.”

Kroos arra a tényre is rávilágított, hogy sokaknak – játékosok, klubok, tévétársaságok – fogalmuk sincs róla, hogy mikor térhetnek vissza a régi kerékvágásba, és milyen körülmények között fogják mindezt megtenni.

„Sok klubnak nincs semmilyen bevétele ebben a krízishelyzetben. Minden attól függ majd, hogy meddig tart még a teljes leállás. Ha mondjuk májusban újraindul a bajnokság, akkor könnyebb lesz megoldást találni a bajokra. De ha csak télen kezdhetjük újra, akkor sok csapat fog nagyon nehéz helyzetbe jutni. Ez megváltoztathatja a futballt, amit ma ismerünk.”

A német úgy véli, hogy ki fog pukkadni az a lufi, amiben a csapatok eddig léteztek. Megkérdőjelezhető, hogy megkapják-e ugyanazokat a fizetéseket, mint eddig, illetve számos más – egyelőre még nem ismert – probléma is felmerülhet.