Átigazolási HírekBundesligaLiverpool

A koronavírus miatt Werner még is maradhat a Leipzigben

A koronavírus krízis miatt a Liverpool célpontja, Timo Werner maradhat az RB Leipzignél, állítja a klub sport igazgatója, Markus Krosche a német Sport1-nek adott interjújában.

A német támadónak 2023-ig van szerződése a Leipziggel, de van egy 55 millió eurós kivásárlási záradéka.

Múlt hónapban erősen utalt a játékos rá, hogy a Liverpoolba távozhat.

Viszont azóta megérkezett a koronavírus és a katasztrófa hatásait meg fogják érezni a klubok, Krosche úgy hiszi, hogy a német válogatott játékos maradni fog a klubnál.

A Sport1 szerint a Liverpool, a Manchester United és a Manchester City is készen állt kifizetni a kivásárlási záradékot, de most már bármi lehetséges.

„Nem lehet tudni hogyan fog alakulni az átigazolási időszak. Egy nagyon homályos kristálygömb van csak előttünk. Nem tudjuk milyen erőforrásaink lesznek és a többi klubnak milyen opcióik lesznek.” -mondta Krosche.

Múlt héten a Német Futball Liga (DFL) igazgató, Christian Seifert figyelmeztet, hogy elképzelhető jó pár Bundesliga klub megszűnése a járvány helyzet miatt. Seifert szerint a jelenlegi szituáció legalább a 36 csapat felét veszélyezteti a Bundesliga és a Bundesliga II-ből.

Krosche szerint a gazdasági problémák nem csak a német klubokat érinti:

„Angliában hasonló a probléma. A válság nem csak a minket érint, hanem az egész világot. Ma közel se tudjuk ugyan azt a pénzt megkapni egy játékosért az átigazolási piacon, mint 6 hónappal ezelőtt.”