Átigazolási HírekBarcelona

Barcelona: Neymar továbbra is a fő célpont

Továbbra is Neymar leigazolása az elsődleges célja a Barcelona elnökének, Josep Bartomeunak, aki szeretné megerősíteni a nyáron csapatának a keretét.

A Barcelona felismerte, hogy muszáj megerősítenie keretét a legtöbb poszton, főleg hogy közeleg a 2021-es elnök választás. Bartomeu szeretné a következő szezont trófeával befejezni és ehhez Neymar lehet a kulcs.

A probléma a pénz. Az ESPN szerint Neymar ára 150 millió euró, míg más források 180 millióról beszélnek.

A brazil leigazolása nem csak hatalmas átigazolási költséggel fog járni, hanem a fizetése is kiemelkedő lesz évi 70 millió euró körül. Ez jelentős növekedést jelentene a már amúgy is hatalmas bértömeghez.

Neymarra költött pénz természetesen befolyásolná a további üzleteket is.

A Barcelona csapatának szüksége van egy támadóra, és Lautaro Martinez a fő kiszemelt erre a posztra, de valószínűleg az Ő 111 milliós kivásárlási árát nem engedheti meg magának a klub, ha megveszik Neymart.

Gazdaságilag jobb opció Timo Werner, a német játékos kiváló szezont fut az RB Leipziggel és az Ő 60 milliós kivásárlási ára sokkal megfizethetőbb.

Nem csak csatára van szüksége a csapatnak, hanem egy új középhátvédre is.

Egyértelmű, hogy erre a posztra is szükség van erősítésre. Samuel Umtiti formája és sérülései miatt is, arról nem beszélve, hogy Gerard Pique is pályafutása utolsó szakaszába lépett.

A klubnak kellene még két szélső hátvéd (egy-egy mindkét oldalra), és a középpályára is az erősítés. Igaz a középpályára érkező erősítések Carlos Alena jövőjével is összefüggnek, aki jelenleg a Betisben van kölcsönben. a

Érdekes és izgalmas nyár elé néz a Barcelona.

#maradjotthon