AC Milan

AC Milan: Donnarumma boldog a klubnál, de…

Gianluigi Donnarumma jövője az AC Milan csapatánál igen csak kérdéses, különösen a szerződés hosszabbítása körüli bonyodalmak miatt.

Több megbízható forrás szerint Donnarumma és a csapat jövője válaszúthoz érkezett, három évvel a legutóbbi, szintén problémás szerződés hosszabbítás után.

A héten korábban Nicolo Shira írta meg, hogy több klub is élénken figyeli a kapus helyzetét, mint például a Real Madrid, a Chelsea és a PSG is, mind készen lennének évi 8 millió eurós fizetést adni neki.

A Calciomercato.com szerint a jelenlegi olaszországi helyzet gazdaságra gyakorolt hatása, plusz a Milan igazgatói válsága mind-mind hatással lesznek a hosszabbításra.

A játékos ügynökének, Mino Raiolának az álláspontja egyértelmű: garanciákat követel a projekt és a tervek komolyságát illetően. Donnarumma boldog a csapatban, de Raiola arra biztatja, hogy nézzen körül a lehetőségek között. A játékos szerződése 2021-ben lejár, így az AC Milan választhat, hogy vagy eladja ezen a nyáron, vagy megkockáztatja, hogy a kapus jövő nyáron ingyen távozik.

A Juventus a hírek szerint nagyon közelről figyeli az eseményeket, Donnarumma 15 évre megoldhatná a közelgő kapus problémaikat. Viszont csak akkor fognak lépni, ha olcsón megúszhatják. Amennyiben a Milan az eladása mellett dönt, akkor nem fognak kedvezményt adni. Figyelembe véve, hogy Szczesny hosszabbított, a Juve nem fog 50 millió eurót kifizetni egy másik kapusért.