Barcelona

Bartomeu: A Napoli elleni zárt kapus meccs 6 millió eurónkba kerül

A Barcelona elnöke, Josep Bartomeu bízik benne, hogy a Napoli el tud utazni a jövő heti a Camp Nouban rendezendő Bajnokok Ligája mérkőzésre, annak ellenére, hogy Spanyolország és Olaszország között megszüntették a közvetlen repülő közlekedést. „A helyzet rendkívüli.”

Jövő héten lesz a Bajnokok Ligája legjobb 16 közötti párharcuk a Camp Nouban, ami zárt kapus lesz. Újabb problémát fog okozni, hogy a Spanyol Kormány holnaptól nem engedélyezi a Spanyolország és Olaszország közötti direkt légi közlekedést.

„Biztos vagyok benne, hogy a Napoli el tud utazni Barcelonába.” -mondta Bartomeu spanyol riportereknek.

„A repülő járatok törlésén kívül, szintén ma reggel kaptuk a hír, hogy zárt kapus meccs lesz. Tegnap volt egy találkozóm a hatóságokkal és elég egyértelműek voltak, hogy ennek így kell lennie.”

„Nagyon sajnáljuk, hogy ezzel kár éri a szurkolókat, a klubot és az egész labdarúgást, de rendkívüli helyzettel állunk szemben.”

„Természetesen gazdasági következményei is lesznek és nem Barcelonára, de minden klubra akik zárt kapuk mögött kell játszania. Az anyagi kárunk 6 millió euró körül van, de ahogy mondtam, ez most nem fontos.”

A Spanyol Labdarúgók Szakszervezete arra kéri a Spanyol Kormányt, hogy minden zárt kapus meccset inkább halasszanak el, mert a játékosoknak ugyanolyan kockázatot jelent.