La LigaReal Madrid

Real Madrid: A jövő csapata

A Real Madrid első sorban mindig a jelenre koncentrál, de azért már körvonalazódik az elkövetkező időszak csapata is.

Jelenleg egy egyre idősödő csapattal állnak helyt. 7 játékos van a keretben, aki vagy most 30 éves ( Bale, Kroos és Nacho ), vagy már el is múlt annyi ( Modric (34), Ramos (33), Benzema (32), Marcelo (31) ). Hogyan fog tehát kinézni a csapat a közeljövőben?

A Real Madrid egyenlőre rövid távú terveket szövöget. Ezt a következő 4-5 évre kell érteni. Ezeket a terveket kellő higgadtsággal kezelik, a sok fiatal igazolás ellenére. Az igazi problémát az jelenti, hogy lassan le kell cserélni azt a csapatot, akik 5 év alatt 4 Bajnokok Ligáját nyertek. Ez szinte lehetetlen vállalkozás.

Vannak azonban fiatalok, akik már bizonyították – illetve jelenleg is bizonyítják – , hogy megállják a helyüket a kezdőben is. Itt van például a két védő, Aschraf (21), aki a Dortmundban van éppen kölcsönben. A Bundesligában, mint annak idején Carvajal is, de a kölcsönszerződése lejár az idény végén és a fő célja az, hogy ismét Madridban futballozhasson. A másikuk nem más, mint Mendy (24), aki eddig ragyogóan helyt állt Marcelo utódjaként.

Aztán a középpályán is vannak tehetséges fiatalok, akikre lehet csapatot építeni. Casemiroban (28) is biztosan van még pár jó év, de Valverdében (21) is. És nem feledkezzünk meg Martin Odegaardról (21) sem.

A támadó szekció viszont még elég képlékeny a Királyiaknál. Ez a pozíció, ahol a Madrid a trófeákat nyeri. Vinicius (19) hamar elérhet egy olyan szakaszba a karrierjében, ahol már mint kiforrott játékosként állhat helyt. A legnagyobb célpont a posztra viszont nem más, mint Kylian Mbappé. A szerződése őt 2022-ig Párizsba köti, de minden héttel messzebb kerül a hosszabbítástól. A Real Madrid terve az, hogy 2021-ben igazolják majd le, amikor már csak 1 év lesz vissza a szerződéséből. Így kényszerítve a PSG-t arra, hogy vagy elengedik őt ingyen, vagy kénytelenek lesznek elfogadni egy nagyobb összeget a játékosért.

Azonban középső csatárra, mint Lewandowski vagy Cavani továbbra is szükség lesz. Egy olyanra, aki tud akár 30 gólt is rúgni egy idény alatt. A legújabb kiszemelt a posztra Erling Haaland. Ő 2021-ben akár már 75 millió euróért elhagyhatja Dortmundot. Ez pedig nagyon kecsegtető a Madridnak.

De itt vannak még Reinier, Jovic, Asensio, Rodrygo, Brahim és társaik. Bennük is rengeteg a potenciál. Akár lehetnek a jövő nagy szupersztárjai is, vagy egy győztes csapat hasznos tagjai is. Mindenesetre ők is jövő részei és csak rajtuk múlik meddig jutnak.