Valencia CF

A Valencia nem szeretne egy üres stadionban játszani

A koronavírus terjedése következtében a Valencia – Atalanta és a Getafe – Inter Milan meccset zárt kapuk mögött kell lejátszaniuk a csapatoknak Spanyolországban. A Valencia szurkolóinak nem ez az első eset, hogy a stadionon kívülről kell a csapatot biztatniuk.

A Valencia és a Getafe hivatalos szurkolói klubja is közleményben kérte a Szövetséget, hogy találjanak egy másik megoldást a meccsek lebonyolítására. A szurkolók – érthető okokból – nem szeretnék kihagyni a mérkőzéseket.

„Bár megértjük, hogy ezen intézkedések elkerülhetetlenek a jelen helyzetben annak érdekében, hogy megállítsuk a vírus terjedését, de figyelembe kellene venni más megoldásokat is mielőtt bezárjuk a stadionokat.” nyilatkozták a valenciai szurkolók a közleményükben. Továbbá kérték, hogy vegyék figyelembe a szurkolói igényeket is.

„Úgy hisszük, hogy a Valencia CF szurkolóinak okozott károkat nem vették figyelembe a döntés meghozatalakor. Ez egy fontos összecsapás a számunkra a legrangosabb európai sorozatban.” Mivel a Valencia 4-1 arányban kikapott az Atalanta otthonában, nagy szüksége lenne a biztatásra hazai pályán.