AC MilanAS RomaInterJuventusLazioNapoliSerie A

Serie A: egyre tarthatatlanabb a helyzet

Az Olasz kormány megtiltott minden sport eseményt március 8-ig a koronavírussal fertőződött régióban, ez értini az Atalanta – Lazio, a Bologna – Juventus és az Inter – Sassuolo mérkőzéseket is.

Ez azt jelenti, hogy minden érintett régióban (Lomardia, Veneto, Emilia-Romagna megyében és Savona, Pesaro-Urbino városokban), vagy zárt kapusak lesznek, vagy nem játsszák le a meccseket.

Ez a szabályozás igaz a hétvégi Atalanta – Lazio, Bologna – Juventus, Verona – Napoli és az Inter – Sassuolo mérkőzésekre is.

Messze nincs még vége, mert több Serie A klub is felháborodott a döntésen, hogy a múlt hétvégi mérkőzéseket elhalasztották május 13-ra ahelyett, hogy zárt kapuk mögött lejátszották volna.

Ezzel sikerült precedenst felállítani, a csapatok nem fogják elfogadni a zárt kapus meccseket.

Ezt megerősítette a tegnap esti döntés is, amikor a Ligurea Regional tartományi kormány úgy döntött zárt kapus lesz a Sampdoria – Verona hétfő esti meccse. Pár órával később a Lega Serie A inkább elhalasztotta a mérkőzést május 13-ra csak úgy mint a Juventus – Inter, a Milan – Genoa, az Udinese – Fiorentina, a Sassuolo – Brescia és a Parma – SPAL mérkőzéseket.

Rendkivüli találkozó lesz a 20 Serie A klubbal szerdán Rómában, de a helyzet kezd tarthatatlanná válni.

Egyszerűen nincs idő már a versenynaptárban az elhalasztatott mérkőzések lejátszására, különösen, hogy a nyáron ott lesz az Európa Bajnokság is.

Nem mellesleg, jelenleg az Inter, a Napoli, az Atalanta, a Juventus és a Roma európai kupameccseit is figyelembe kell venni.

A Juve, a Milan, az Inter, és a Napoli is játszik az Olasz Kupában még ezen a héten…

forrás