Serie A

Reagált a Lega Serie A Marotta szavaira

A reggeli Marotta nyilatkozat után a Lega Serie A úgy döntött válaszol, szerintük az Inter kategorikusan visszautasította, hogy hétfőn játsszák le a Juventus elleni rangadót.

A Serie A elnöke, Paolo Dal Pino az Ansa hírügynökségnek:

„Pénteken én és De Siervo felajánlottuk az Internek, hogy játsszák le hétfőn este a Juventus elleni meccset szurkolók előtt. Az Inter kategorikusan elutasította ezt saját felelősségükre és akkor nem beszéltek sport szellemről, vagy hogy sérülne a bajnokság szellemisége.”

Az Inter sürgős találkozót kezdeményezett a Legával Milánóban.

Ezek voltak Marotta szavai a GDS-nek:

„Ami folyik nem jó, aggódom, hogy mi fog történni. Lotito nagyon sajnálja, hogy el lettek halasztva ezek a meccsek, biztosíthatok mindenkit, hogy nagyon sokan elégedetlenek vagyunk a döntéssel. Ha több fordulót is elhalasztanak, akkor meg van a kockázata annak, hogy a bajnokságot nem tudjuk befejezni, sérül az egyensúly. Csak gondoljunk a sérülésekre, eltiltásokra. Ott van a fizikai része is, az Intert kár érte. A jövőben el kéne gondolkozni a 18 csapatos bajnokságon és így lenne pár szabad dátum ilyen esetekre. Ezek mind olyan dolgok, amiket meg fogunk vitatni a ma déli sürgős Lega találkozón.”

Spadafora szavai a halasztásról:

A Sport és Ifjusági miniszter, Vincenzo Spadafora nyilatkozata a Corriere della Serának: „A kormány két lehetőséget adott: halasztás vagy zárt kapus meccs. A Lega úgy döntött elhalasztja a meccseket, ezzel elkerülve, hogy nézők nélkül játsszák le őket. Ez az Ő döntésük volt. Természetesen ezzel precedenst állítottak fel, megértem azokat akik azt mondják, hogy következő héten is ezt kell tenni a három régióval (már nem hat). Csütörtökön találkoztam a sportvezetőkkel és mindenki egyetértett, hogy olyan döntést kell hozni, ami a legkevésbé sérti a klubok, csapatok és szurkolók érdekeit.”

A Juventus-Inter halasztásról: „Jelenleg több mint ezer ember betegedett meg és 30 halott van, nem ez az első gondolatom. Megértem a szurkolók csalódottságát, dühét, de nem lehet ilyen szempontból dönteni. Most a Legán múlik minden, hogy a halasztásokról, új időpontokról döntsön. Elvárom, hogy még a gyanú árnyéka se merüljön fel, hogy nem tiszta a bajnokság.”

forrás