ChelseaManchester UnitedPremier LeagueTottenham

Jimenez és Jota a megmentők, meglehet a BL?

Raul Jimenez hős lett, az ő találatával győzte le a Wolves a Spurs együttesét, így a Tottenham elé léptek a Farkasok, akik reménykedve száguldanak, hogy elérjék a BL-t érő helyet. A Manchester Uniteddel azonos (42) pontszámuk van. (A Wolverhampton 3-2-re tudott nyerni a Tottenham otthonában.)

Nuno Espirito Santo csapata kétszer került hátrányba, aztán kétszer tudtak egyenlíteni, majd a 73′ percben a vendégek győztek. Egy kiegyenlített párharc volt, hiszen hasonló aránnyal lőttek kapura a felek. A gólpasszt Jimenez-nek Diogo Jota adta.

A Tottenhamnél Bergwijn a meccs elején, és Aurier még a félidő előtt talált be, a másik oldalon Doherty és Jota tudott egyenlíteni.

Ez a győzelem a Wolves-nek annyit ért, hogy fellépett a 6. helyre, és megközelítette a BL-t érő 4. helyet 3 pontra, ahol jelenleg a Chelsea áll.

Képesek a Farkasok elérni a BL-t érő helyet?

A Chelsea és a Tottenham illetve a Wolves is arra készül, hogy elérje a BL-t. A legesélyesebb mégis a farkasok lehetnek, mivel jelenleg ők rendelkeznek a legjobb formával.

Közelebb állhat a Wolves a BL-hez, ha a Manchester City-t tényleg kitiltják a BL-ből jövőre, ezáltal felszabadul az ötödik hely is.

Jota hatalmas formában, a mai találkozón mind a 3 gólban szerepet játszott.

A Spurs elöl ontja a gólokat, de hátul nem megy a védekezés.

A Tottenham támadó sora nagyon jó az idei Premier League szezonban, és a szurkolók azt várják mikor tér vissza a gólvágó Kane. Jose Mourinho ez idő alatt azon gondolkozik, hogy rövidtávú megoldást találjon és ne maradjanak le jövőre az európai kupákról.

Ráadásul Son sem áll rendelkezésére Mourinho-nak, mivel korábban meglátogatta Koreát, ahol a koronavírus okoz komoly problémát és emiatt karanténba zárták. Bergwijn, Alli és Lucas Moura is ott van a Tottenham-nak, de az igazi veszélyt mégis csak Aurier jelentette.

Talán a legnagyobb hiba Jose Mourinhotól az volt, amikor a meccs előtt sem a rutinos Toby Alderweireldet, sem Vertonghent nem tette be kezdőbe, így a Wolves elképesztő gyors támadó sorát nem bírta megállítani a londoni védelem.

Annak ellenére, hogy a meccs első félidejében a labdát a Spurs birtokolta, a második félidőben nem találták a közös hangot, és az edző felhozta az Ír nemzetiségű 18 évest Troy Parrottot. Érkezésével a hazai drukkerek boldogok voltak, de az eredményen már nem tudott változtatni. Parrottról, aki korábban 5 meccset játszott, Mourinho azt állította, hogy a csatár nem volt készen a meccsre.

A meccs embere: Diogo Jota lett.