Juventus

Sarri: „Nem tudom a játékosokkal megértetni…”

Maurizio Sarri nagyon frusztrált volt a Juventus tegnap esti, Lyon elleni 1:0-ás veresége után. „Nem tudom megértetni a játékosokkal, hogy mennyire fontos a gyors labdajáratás.”

A Sarriballt nehéz felfedezni az idei Juventuson, még kevésbé lehetett tegnap este, amikor a Juve végül kaput eltaláló lövés nélkül fejezte be a Bajnokok Ligája legjobb 16 közötti párharc első meccsét.

Lucas Tousart szerezte a mérkőzés egyetlen gólját, abban a pár percben amikor Matthijs de Ligt fej sérülését kötözték be az oldal vonal mellett, így az olaszok 10 emberrel játszottak ideiglenesen.

„Nehéz megmagyarázni miért, de az első félidőben lassan járattuk a labdát, nem volt mozgás, ilyenkor természetesen az ellenfél letámad, visszanyeri a labdát és be is talál.” -mondta az edző a Sky Sport Italiának.

„Hiányzott az eltökéltség, az agresszió támadásban, és védekezésben is vagy 15 percig. Balszerencsések voltunk, hogy gólt kaptunk De Ligt ápolása közben.”

„A második félidő jobb volt, de ez nem elég egy Bajnokok Ligája meccsen. Nem értem miért nem tudom megértetni a játékosokkal, hogy mennyire fontos a gyors labdajáratás. Ez az alap, dolgoznunk kell és előbb vagy utóbb ott kell ennek lennie a fejükben.”

„Folyamatosan mondom nekik és mégis, sokan nem csinálják, lassan járatják a labdát, így rossz pozícióba kerülnek.”

„A tegnapi edzésen a labda kétszer olyan gyorsan járt, mint ma este. Ez az ellentéte annak, mint aminek történnie kéne. Mostanában rengeteg mindent máshogy csinálunk, mint edzéseken.”

Ez uralta Sarri meccs utáni interjúját és az edző kezdi elveszíteni türelmét a játékosokkal szemben:

„Amikor a labda lassú, pozíciót vesztesz, megengeded az ellenfélnek, hogy ott legyen rajtad, aggrészívek legyenek és visszaszerezzék a labdát. Nem hiszem, hogy a Lyon letámadása kemény volt. Csak lassan mozogtunk, nem váltottunk tempót, és amikor ezt teszed, akkor nem tudsz helyzeteket kidolgozni.”

„Nem értem miért járatjuk kétszer olyan gyorsan a labdát edzésen, mint meccs szituációban.”

A Juventus dominált a második félidőben, de nem volt kapott találó lövése Paulo Dybala less gólján kívül.

„A második félidő jobb volt, mert a labda kicsit gyorsabban mozgott, volt egy kis labda nélküli mozgás és a kapjukhoz tudjuk szögezni őket.”

„Máshogy kéne játszanunk, nem úgy ahogy most. Nem szeretem a 60 méteres előreíveléseket, nem jó amikor mindenki elöl várja a labdát, sokkal jobb ha előre visszük és megpróbáljuk átjátszani.”