Átigazolási HírekLa Liga

A spanyol hatóságok vizsgálják Neymar PSG-be igazolását is

Vasárnap megírtuk, hogy Luka Jovic ügynöke, Fali Ramadani ellen nyomoznak a spanyol hatóságok. Az Ultima Hora spanyol újság részleteket közölt a nyomozásról, és forrásaik szerint a csalás elérheti a 100 millió eurót is.

Az Ultima Hora szerint a spanyol hatóságok vizsgálják a játékos ügynök szerepét Neymar PSG-be igazolásánál, de nem ez az egyetlen eset, több mint 100 átigazolás gyanús.

A Football Leaks szivárogtatásban nagyon sok weboldal, újság hozott nyilvánosságra olyan részleteket az átigazolásokról, fizetésekről amit igyekeztek a szereplők eltitkolni. Viszont ezek alapján a hatóságok több nyomozást is indítottak.

A Mallorcai ECO (Szervezett bűnözés elleni csoport), a Pénzügyi Vizsgáló Csoport (GIF), a Központi Irányítási Egység (UCO), az Europol és az Adó hatóság is összefogott ezekben az ügyekben.

Múlt kedden bírói engedéllyel házkutatást végeztek az ügynök villájában, közel Palmához, a nyomozok több mint 6 órán keresztül keresték a bizonyítékokat. Nagy mennyiségű dokumentumot foglaltak le, amit ott őrzött Ramadani. Viszont nem csak nála tartottak házkutatást, hanem több hozzá köthető személynél is, akikkel együtt dolgozik az ügynökségénél, a Lian Sportsnál.

2019-ben a Lian Sports a 20. legnagyobb ügynökség volt a világon a Forbes szerint, ha csak a labdarúgással foglalkozó cégeket nézzük, akkor az 5. Ramadani jutalékokból származó vagyona több mint 49 millió euró, ügyfelei átigazolásának értéke több, mint 500 millió volt.