BarcelonaNapoli

Gattuso: „Évekig kémkedtem Setién után”

Gennaro Gattuso a Napoli Barcelona elleni Bajnokok Ligája mérkőzése előtt tartott sajtótájékoztatón fejtette ki a véleményét a két csapatról.

Milyen játékos Insigne?

Kulcsfontosságú. 12 kilométert is fut egy meccsen és segít a védekezésben is. Nagyon intelligens játékos, de a hozzáállásában még fejlődnie kell. Ezen kívül csak pozitív értelemben tudott meglepni.

Mire számíthatunk holnap?

Egy olyan csapatot akarok látni, aki emelt fővel megy ki a pályára és félelem nélkül néz szembe az ellenfelével. Egy olyan csapatot, aki él a pályán, tiszteli az ellenfelét és a végsőkig hajt. Itt nem csak Messiről van szó. Ő nagyszerű a játék minden szintjén hosszú évek óta. A pályán meg elképzelhetetlen dolgokat is megcsinál, mintha csak PS-zne.

Milyen emlékeid vannak a Barcelonáról?

Emlékszem amikor ellenük játszottunk az olyan volt, mintha csak egy másik bolygóról jöttek volna. Azon gondolkodtam, hogy hogyan képesek erre? Valami egészen újat tudtak mutatni.

Meg tudnád állítani Messit?

Őszintén? Nem. De nem szabad elfelejteni a Barcelona nem csak Messiből áll. Ez egy nagy csapat és néhány dologgal hiába is próbálkoznánk ellenük.

Mi a helyzet a Napoli háza táján most?

Sokkal csendesebb. Fejlődünk. Egy egységes csapatot akarok látni, aki nem akad fent az első problémán.

Mit részesítenél előnyben – 11 Gattusot vagy 11 Kakat és Ronaldhinot?

Jobb 5 ebből és 5 abból. Mindig úgy véltem, hogy 10 védő a 10 támadó ellen mindig a védők győzelmével zárul majd. Most már sokkal jobban szeretem a technikás focit, de játékosként ez nem így volt.

Mit gondolsz Setiénről?

Azóta követem, amióta a Las Palmasban voltam. Modern felfogásban gondolkozik a fociról és jó védelmet tud építeni. Szerintem nagyszerű edző.

Mit gondolsz a mostani Barcelonáról?

A Barca 2 éve tért vissza. Szeretik a sok passzos játékot és nagyon hamar visszaszerzik a labdát. 11 emberrel támadnak, a kapust is beleértve. Köszönhetően ennek szinte lehetetlen presszionálni őket, mert mindig létszámfölényben lesznek.

A Napoli meg tudná nyerni a BL-t?

(nevet) Soha se mondd, hogy soha!