La LigaReal Madrid

Courtois: Kinevezett kapusból kitüntetett

Courtios kevesebb mint 4 hónapja még nyakig állt a kritikákban amiatt, hogy minden arra járó labdát beengedett a kapujába. Januárban hónapban viszont ő lett a La Liga legjobb játékosa.

Ha ez a jó formája megmarad, akkor 12 év után először lehet Zamora díjas kapusa a Real Madridnak. A legutóbb Iker Casillas nyerte el a díjat a Királyiaknak 2008-ban. Courtios formája jelentősen javult az elmúlt idényhez képest. Legutóbb november 23.-án talált be ellenfél a kapujába. Az azóta eltelt időben 28 lövésből csak 3 landolt a kapujában.

A tavalyi szezonban és az idei legelején a mutatója a belga portásnak csupán 40% körül mozgott. De a Mallorca elleni vereség után már más lett a helyzet. Az azt követő 5 meccsen 11 lövést hárított. Az összesített statisztikája 27 meccsen 76,32%. Ha csak a 20 bajnokit vesszük figyelembe, akkor 78,43%.

A Real Madrid sokat profitál Courtois teljesítményéből. 3 pont az előnyük a tabellán a 2. helyezett Barcelona előtt, és néhány alkalommal kisegítette a csapatot a védéseivel, amikor a csatároknak nem sikerült a gólszerzés. Az Atletico elleni meccsen is ez volt a helyzet például. A Mallorca elleni vereség volt az egyetlen, ahol nem sikerült gólt szerezni, de gólt kapott a csapat. A Barcelona 4 olyan meccset játszott, ahol nem rúgtak gólt, ebből Ter Stegen csak egyszer nem kapott gólt. Ez a 3 pont most a különbség a két csapat között.