Premier League

Premier League kedvcsináló 26. forduló, első rész

Történelmi fordulót rendeznek az angol bajnokságban, hiszen a Premier League-ben még sosem volt téli szünet. Ez is angolosra sikerült, hiszen 8 csapat pályára lép ezen a hétvégén, 12 a jövő héten, hogy a nézők ne maradjanak meccs élmény nélkül.

Everton – Crystal Palace
Úgy tűnik a hazaiak összekapták magukat a Liverpool ifi ellen elszenvedett vereség óta, és Ancelotti vezérletével most már valóban azokért a pozíciókért küzdenek, ami év elején kitűztek maguknak. 3 pontra a 6. hely, rossz gólarányuk miatt nem férnek győzelem esetén se oda, de közelíthetnek. Moise Kean is túl van már az első gólján, így reménykedhetnek a jó folytatásban. A vendégek pocsék formában, 6 mérkőzés óta nyeretlenek, és lassan lefele kell nézniük a tabellát.

Brighton – Watford
Pocsék formában a Brighton is, elmúlt 10 mérkőzésen egy győzelem, azt a Watfordot fogadják, akinek kicsit megakadt a feltámadása, a legutóbbi két bajnokiját bukta, ebből az Aston Villa elleni fájóbb, hisz közvetlen rivális a kiesés elleni harcban. Legutóbbi hat egymás elleni mérkőzésükön maximum az egyik csapat talált csak be.

Sheffield – Bournemouth
Csak nem akar kipukkadni a hazai csapat, még mindig álmodozhatnak nemzetközi kupás helyekről. A listavezetőn kívül csak nekik van 1 alatt a bajnokin kapott gólátlaguk így az alapok továbbra is adottak. Míg a vendégek két nyugtatónak beillő győzelemmel próbáltak eltávolodni a kieső zónától, hogy közben az FA kupában elbúcsúztak valószínüleg inkább megnyugvás. Hatodjára játszanak egymás ellen a Sheffield még veretlen.

Manchester City – West Ham
Kicsit motivációs gondok látszódnak Guardiola együttesénél, amin nem segít, hogy az edző lépten nyomon hangoztatja a bajnokság elment már. Zajos VAR döntésekkel és nem döntésekkel teli vesztes rangadón vannak túl a kékek. A fókusz már valószínüleg a szünet utáni meccseken van, sorrendben egy Leicester elleni rangadó, Madrid elleni BL nyolcaddöntő és egy ligakupa döntő vár a kékekre. Nem a Kalapácsosok sikerét jósolja az a tény, hogy 10 meccs 10 City siker a párharcuk közelmúltbeli mérlege.

Kialakult a nyolcaddöntők párosítása az FA kupában

A hétközbeni FA kupa újrajátszások Klopp és az FA csatájától voltak hangosak. Mint ismert a német edző nyaralni küldte fiait, viszont a fiatalok kitettek magukért megint, így továbbjutott a Liverpool, teltházzal és tévéközvetítés nélkül.

Ők vívják a márciusi forduló egyetlen rangadóját, alighanem mindenkit az foglalkoztat kiket vet be a német mester a Stamford Bridge-n. Íme a párosítások:

Sheffield Wed. (II.) – Man. City
Reading (II.) – Sheffield Utd.
Chelsea – Liverpool (meccsjegy itt érhető el)
West Brom (II.) – Newcastle
Leicester – Birmingham (II.)
Derby (II.) – Man United
Tottenham – Norwich (meccsjegy itt érhető el)
Portsmouth (iii.) – Arsenal