BarcelonaLa Liga

Barcelona: A kiesés margójára

Piqué, Jordi Alba és Sergio Busquets nyilatkoztak a sajtónak a tegnap esti kiesésük után a Copa del Reyből. A Barcelona egy a 93. percben kapott góllal kapott ki az Athletic Bilbaotól 0-1 arányban.

Gerard Piqué, akit cserélni is kellett egy sérülés miatt meg volt elégedve a csapata teljesítményével a vereség ellenére is. „A vereségünk ellenére is nagyon meg vagyok elégedve a fejlődésünkkel. Remélem sikerül majd tartanunk ezt a szintet a soron következő meccseinken is, ahol a bajnoki címért és a BL trófeáért is versenyben vagyunk még.” -nyilatkozta a Barcelona védője a sajtónak a mérkőzés után.

„Ha most mindent az arcunkba vágnak, az nem fog rajtunk segíteni. Vissza kell találnunk a siker útjára. A csapategység nagyon erős most, mindent megteszünk a másikért, amiből mindenki erőt meríthet.” – tette hozzá Piqué. A Messivel kapcsolatos pletykákra is reagált: „Azt hiszem a vele kapcsolatos dolgokat tőle kell megkérdezni. Rengeteg alkalommal bebizonyította, hogy a Barcelona az otthona és esze ágában sincs távozni innen. Itt mindig hatalmas lesz a zaj, ha a csapat nem nyer. Az utóbbi időben nehezen hoztuk a meccseinket és ilyenkor mindig beindulnak a pletykák. De a csapatnál mindenki teljes erőbedobással játszik, nem csak Leo.”

Jordi Alba egyenesen a szezon legjobb meccsének nevezte a tegnapi vereségüket. „Sajnálom, hogy az utolsó pillanatban kapunk egy gólt. Ennek ellenére büszke vagyok a csapatomra, főleg a hozzáállásukra.” A De Jong ellen nem megítélt büntetőről is volt véleménye: „A pályáról ez nem tűnt büntetőnek, így megértem a bíró döntését. De a VAR-nak látnia kellett volna az esetet és helyesen megítélnie azt. Személy szerint még mindig nem tudom, hogy hogy működik a VAR. Még sokat kell fejlődnie a technikának.”

A Messi – Abidal vitáról is kérdezték a sajtó munkatársai: „Mindenkinek van erről véleménye. Akik ezzel szembesülnek, azok a játékosok és az edző. Annyi szart dobálnak ránk kívülről, hogy már egymást is dobáljuk vele. De bebizonyítottuk, hogy egy csapat vagyunk. Abidal is egy népszerű játékos volt a klubnál, így tudnia kéne, hogy mi zajlik az öltözőben, és azt is ahogy a játékosok éreznek.”- mondta a kapcsolatáról a Barcelona sportigazgatójával.

Sergio Busquets szerint a csapat megérdemelte volna a továbbjutást a Bilbao ellen. „Ma nem sikerült a továbbjutás, pedig a csapat jól játszott. Sok lehetőségünk volt, szerintem megérdemeltük volna a továbbjutást. De ilyen ez az új kupa, csak egy lehetőségünk van és az is pont idegenben volt. Nem volt még szerencsénk sem.”

A Barca középpályása szerint annak ellenére, hogy a Bilbao nagy nyomás alá helyezte a csapatát, mégis a katalánok uralták a meccset. Azt is kifejtette, hogy a kiesés után a bajnokságra és a Bajnokok Ligájára fognak koncentrálni. „A mai egy szomorú nap a számunkra, de még van hol trófeákat szereznünk. Muszáj tovább harcolnunk. Szerintem mindent megtettünk a továbbjutásért, uraltuk a játékot. Sajnos ma semmi sem jött össze és le kell mondanunk a kupáról.”