Uncategorized

PSG: a dráma folytatódik Mbappé és Tuchel között

A legutóbbi összezördülés Thomas Tuchel és Kylian Mbappé között nagy érdeklődésre tartott számot a nemzetközi sajtóban és a PSG belső berkeiben is.

Először a szombati Montpellier elleni 5-0 arányú győzelmük alkalmával veszekedtek egyet. Itt a fiatal csatárnak nem tetszett, hogy lecserélték, és ennek hangot is adott. Aztán vasárnap ugyan ezen oknál fogva egy találkozóra is sor került az érintett felek és Leonardo (a PSG sportigazgatója) között. Francia lapértesülések szerint a találkozó kimenetéről a csapat többi tagját is értesítették.

Tuchel összehívta a csapatát és Mbappét, hogy közösen beszéljék meg az esetet. A német edző itt felajánlotta, hogy borítsanak fátylat az esetre mondván “nem kell a sajtót ilyen esetekkel traktálni.” Mbappé viszont nem kért bocsánatot az edzőjétől, csupán a csapattársaitól Icarditól és Cavanitól, akikkel nem akart tiszteletlenül viselkedni.

Mbappé kirohanásának mélyebb gyökerei vannak, mint ami látszik, és nagy valószínűséggel nem lesz egyhamar megoldás sem rá. A feszültség továbbra is tapintható a két fél között, és egyikük sem látszik enyhülni a másik iránt. Tuchel a hétfői sajtótájékoztatóján így nyilatkozott az ügyről: ” Ami köztünk történik az nem egy személyes ügy. Az egész egy játékos és edzője közti súrlódásról szól. Nekem más játékosaim is vannak, akik ugyanúgy játszani szeretnének.”