Premier League

Premier League 25. forduló kedvcsináló

Teljes a tabella a listavezető lejátszotta elmaradt mérkőzését, és realizálta 19 pontos előnyét a Premier League-ben. Míg a Liverpool inkább csak a rekordokkal küzd, addig a top 6 helyekért óriási a harc és a forduló nyitó valamint záró mérkőzése is rangadó.

Forduló mérkőzése 1
Leicester a Chelsea-t fogadja, és mindkettőnek kell a jó eredmény, ha megtartaná a mostani 3., illetve 4. pozícióját. Mindkét oldal gondban van top csatárával, Vardy elvesztette a góllövő cipőjét, míg Abraham játéka kérdéses a túloldalon. A hazaiak meglepő vereségeken vannak túl, kiesés a Ligakupából, bajnokságban Burnley és a Southampton is legyőzte őket. Ráadásul legutóbbi 5 hazai mérkőzésükön nem tudta legyőzni a Chelsea-t.

Forduló mérkőzése 2
A Spurs a Manchester City-t fogadja, ami Mourinho és Guardiola kapcsolatát ismerve több mint pikáns. Rengeteg bajnoki címet, trófeát nyertek, bár a portugál utoljára Manchester vörös felén alkotott maradandót. A legnehezebb feladata, hogy illene végre rangadót nyernie, Liverpool, Chelsea, Bayern, MU, ez mind vereség ez nem volt jellemző a Special One-ra. Kane továbbra is harcképtelen, nem lesz könnyű dolga a hazaiaknak.

További mérkőzések

Bournemouth – Aston Villa
Kiesési rangadó, a hazaiak – bár továbbra is sok a sérültjük végre nyertek, a vendégek pedig nagy bravúrt végrehajtva döntőznek a Ligakupában. Az utolsó Norwich felett összesűrűsödött a mezőny egy győzelem egyik vagy másik oldalon aranyat érhet.

Crystal Palace – Sheffield Utd.
Két csapat, amely inkább jó őszének köszönheti a pozícióját, a hazaiak már ki is szorultak a top 10-ből. Az elmúlt tíz mérkőzésükön 1 győzelem, 6 döntetlen és 3 vereség a mérleg. A vendégeknél azért biztatóbb a helyzet, ami 3 mérkőzést elvesztettek, a liga két legjobbja ellen szenvedték el. Ebben a párharcban 5 mérkőzés óta hazai csapat nyert.

Liverpool – Southampton
A listavezetőre komoly próbatétel vár, ha folytatná a menetelését. Elmúlt 10 meccs tabelláján a vendég Szentek az előkelő harmadik helyen állnak, a teljes tabellán pedig 4 pontra az 5. helytől! Sérült Mané a többiek szép lassan játékra jelentkezek, így természetesen ők a toronymagas esélyesek. Bajnokságban nagyon rég ünnepeltek a vendégek, de a Klopp csapatnak mindent bele kell adnia. A volt liverpooli gólkirály jelölt csatája a VVD-Gomez párharccal külön csemegének ígérkezik.

Newcastle – Norwich City
Kórház a város szélén játszik a lassan, de biztosan a Championship felé igyekvő vendégek ellen. 5 mérkőzés óta veretlenek, és a rendkívül szoros középmezőnyben bárhol végezhetnek még. Azért a vendégek még nem adták fel, 8 pontot szereztek legutóbbi 6 meccsükön.

Watford – Everton
Mindkét csapat az elmúlt időszakban saját kezébe vette a sorsát, és reménykeltőbb a a helyzetük, mint 8-10 fordulóval ezelőtt. Öt forduló óta veretlenek hazai pályán, az edzőváltás óta megtáltosodott a csapat. Ancelotti csapata elképesztő módon bukott pontokat múlt fordulóban, ezt próbálják itt bepótolni.

West Ham – Brighton
Ugyan nem a Liverpool ellen kell pontokat gyűjtenie Moyes csapatának, de nagyon meg se próbálta a hétközi mérkőzésen, így bőven van aggódni való a Kalapácsosok háza táján. legutóbbi 5 meccs 4 vereség és pontszámban csak az utolsó helyezettet előzik meg. A vendégek formája is hagy kívánni valót, egy vereség esetén helyet cserélhetne a két gárda.

Man. United – Wolves
Unalomig ismerheti már egymást a két csapat tavaly háromszor találkoztak és már idén is a harmadik összecsapásuk jön! A legutóbbin először nyert Solksjaer edzőként a Farkasok ellen. Hazaiak egy meglepő igazolással sokkolták, amúgy sem nyugodt rajongóikat. A Kínából kölcsönbe érkező Ighalo nem az a szint, amit az elmúlt 20 évben megszokhattunk. Ugyanannyi ponttal áll a két gárda, 6 pontos mérkőzés a nemzetközi helyekért.

Burnley – Arsenal
A hazaiak 2 bajnoki győzelemmel, a vendégek 3 remivel a PL-ben érkeznek a párharcba, pontegyenlőséggel állnak a tabellán, és a nemzetközi kupa hely, valamint a kieső pozíció sincs messze. Érdekesség a legutóbbi 11! találkozójukon az Ágyúsok diadalmaskodtak, Arteta csapatán a teher, hogy folytassa ezt a szép sorozatot.