Real MadridHacienda BernabeuLa Liga

Luca Modric 100. góljával lefixálta a kupadöntőt

Luca Modric 100. találatát jegyezte a tegnapi Valencia-Real Madrid mérkőzésen. Ezzel a harmadik királyi találattal a csapat döntőbe jutott a Spanyol Szuperkupában.

Zidane a fiatalokhoz nyúlt, és kijelenthetjük, hogy nem bánta meg. A fehérek zöld mezben játszva egy erős középpályára támaszkodva magabiztos 3-1- es eredményt értek el.

Jovic játékát kritizálta sok szurkoló, noha Zidane a meccs utáni értékelésében elégedettségét fejezte ki a játékos teljesitménye kapcsán is. Ha a jövőben több lehetőséget kaphatna a fiatal szerb, talán a szurkolókat is sikerülne meggyőznie!

Isco teljesítménye viszont mindenkit lenyűgözött, legszebb madridi idejét idézte. Csakúgy, mint a többieké, Toni Kroos szöglet-találatáról nem is szólva! Egyértelműen álmaink netovábbja volt a tegnapi játék. Köszönet érte Zidane-nak, aki szemmel láthatóan újjáépítette a csapatot. És köszönet érte a játékosoknak, csodás élményt nyújtottak a nézőknek.

A nézők, akik a helyszínen 41 000 fővel voltak jelen, amiből elenyésző, néhány száz szurkoló érkezett csak Spanyolországból. De szép számmal kint voltak helyiek, akik minden bizonnyal életre szóló élményt kaptak.

A Marca képgalériája a mérkőzésről:

https://www.marca.com/en/football/real-madrid/album/2020/01/09/5e16603aca4741d55a8b461f.html

Természetesen a Valencia játékosait nem leszólva, gratula nekik a szabályos, sportszerű játékért. No de elég a fényezésből!

Nézzük, kinek mi nem tetszik?

Nos, egyrészt Valvedere az, akinek abszolút nem tetszik a szuperkupa mostani rendszere. Neki a régi rendszer volt szimpatikus. Carvajal erre azt javasolta neki, éljen panasszal a szövetségnél. Persze ez az élcelődés belefér, a madridi játékosok és eddig Zidane sem emelt szót semmi miatt, ami az Arábiába helyezett kupamérkőzéseket illeti. Ha van is véleményük, megtartották maguknak mindez idáig.

Egészen bizonyosan lesz még panasz majd a ma esti elődöntő vesztesétől is. Akár a Barcelona, akár az Ateltico veszti el a mai mérkőzést, bizton számíthatunk majd valamilyen sirámra. A Barcelona csapatbusza eltévedt tegnap, tehát a helyi közlekedéssel már meggyűlt a bajuk. Ma este egymással fog. Rangadó lesz, abban nem kételkedünk, igazi nagy és célratörő csata.

Ki bírja majd mentálisan és fizikailag jobban? Melyik csapat tud majd a másik fölé kerekedni? Ha a Liga szezon eddigi eredményeit nézzük, akkor a Barcelona csapata esélyesebb. Hogy Simeone fiai meg tudják-e lepni a katalánokat? Messinek jó vagy rossz napja lesz ma? Mennyire támaszkodnak majd egyáltalán az argentin zsenire? Suarez és Griezmann képes lesz a saját játékukat függetleníteni vajon a klub egyetlen ügyeletes gólzsákjától?

Bizony, nagyon kíváncsi vagyok a ma esti mérkőzésre. Ma este izgalom nélkül, hiszen bármelyik csapat nyeri meccset, a Real szurkolói már felspannolva várják a döntőt: így is meg úgy is rangadó lesz a hétvégén!

Várjuk a hétvégét!

Ha már ott van a csapat a döntőben, nyerjük is meg! Pláne ez ellen az ellenfél ellen. Vagyis a két legnagyobb riválisunk ever, akármelyik is lesz! Remek a csapat, pazar a játék. Aki nekem nem hiszi el, nézze meg, miket írnak róla mások:

Woww, micsoda játék a Real Madridtól! (Marca)

Rodrygo és Vinicius ragyog amikor nincs Benzema (AS)