Premier LeagueManchester CityManchester United

Guardiola: Ez a United már majdnem olyan, mint Fergusoné volt

Pep Guardiola úgy véli, hogy az Ole Gunnar Solskjaer vezette Manchester United már majdnem olyan, mint amilyen Sir Alex Fergusoné volt.

A City kedden látogat az United otthonába a Ligakupa elődöntőjében. Solskjaer csapata nyerte meg a bajnoki mérkőzést a két csapat között egy hónappal ezelőtt. Ez a győzelem és a Tottenham elleni nagyban enyhített a nyomáson, ami akkor a Unitedre nehezedett. De ezek után egy vereség következett az Arsenáltól, majd egy döntetlen a Wolves ellen.

Mindezek ellenére Guardiaola rengeteg olyan jelet lát, ami Ole Gunnar Solskjaer munkáját igazolja.

A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Guardiola elmondta: „Már körvonalazódik az a csapat, amit Solskjaer akart. Egyáltalán nem egyszerű egy ilyen nagy klubnál átvenni a csapatot. Hatalmas az elvárás, hogy mindent megnyerjenek, de szerintem minden edzőnek szüksége van időre. Ez a Manchester United emlékeztet a Sir Alex Ferguson által vezetettre.”

Arra a kérdésre, hogy mik voltak számára az ellenük elveszített bajnoki meccs tanulságai, Pep Gauardiola így válaszolt: „Agresszívak és nagyon gyorsak. A kontráikkal a meccs elején egy szempillantás alatt a tizenhatoson belül voltak. Akkor egy nagyon jó meccset játszottunk egymással, de végül nem sikerült őket legyőzni.”

Amióta a City edzője lett a Liverpool nagyobb nyomást helyezett rájuk, mint a Manchester United. Jelenleg Klopp csapata 13 ponttal áll a Premiere League élén, a Manchester City csak a harmadik 14 ponttal lemaradva.

Ferguson mindig azt hangoztatta, hogy a Liverpool sokkal nagyobb ellenfél a Unitednek, mint a City. Guardiola nem akart válaszolni arra a kérdésre, hogy Ő ugyan így gondolja-e.

„Amíg én nem voltam itt, addig a City volt a zajos szomszéd. Most nem tudom mik vagyunk.” mondta. „Ha a Barcelonánál a derbiről beszéltünk, akkor vagy az Espanyolra vagy a Real Madridra gondoltunk. Manchesterben a United elleni meccs a derbi. De itt olyan sok nagy csapat van. Nem csak 1-2, mint más országokban. Ezért is fontos a derbi a szurkolóinknak. Nem vagyok itt évszázadok óta, nem tudom mit jelent a szurkolóinknak a Liverpool elleni meccs. Azt viszont pontosan tudom, hogy mit jelent nekik a Manchester United elleni.”