Real MadridAtletico MadridBarcelonaLa Liga

La Liga: ma mindhárom gigász a gyepen!

Tegnapra ígértem, de -bocsánat- megkéstem vele. Az idei első hétvége spanyol bajnoki menetrendje. Vége az unalmas ünnepeknek, végre nézhetjük újra a kedvenceinket.

Aki a tegnap esti meccsről lemaradt, cseppet se bánja. A 2-2-re végződött Valladolid-Leganes nem az év mérkőzéseként vonul majd be a sporttörténeti lexikonokba. A két együttes összesen passzolt némi 600 felettit, 3 gól esett az első negyedórában és aztán a mérkőzés 79.percében a negyedik. Mindez 10 kapura tartó lövésből, 7 szöglettel.

Valladolid- Leganes

Ezek után a Sevilla jászott a Bilbao ellen egy 1-1-es egált. Itt azért volt már 16 lövés, ebből 3(!) kapura is ment… No sebaj, bemelegítésnek nem rossz, ma és holnap látunk még jó játékokat, úgy remélem!

Szombat:

A mai napon, ahogyan azt már a notórius La Liga nézők tudják, ha szombat, akkor 13 órakor kezdődnek a mérkőzések. Méghozzá a Valencia lép pályára az Eibar ellen, evéd utáni tele pocakkal jobb nem is lehetne. A laza bemelegítés után a továbbiakban a sorsolásnak köszönhetően a Liga kilövi a legnagyobb rakétáit:

16 órától a Real Madrid látogatja meg a Getafe-t. Zidane csapata természetesen készíti a sportatyót, hogy a három pontot bele pakolja, meglátjuk, mit szól hozzá a hazai csapat. És 18,30-tól a Wanda füvére lép a másik Madrid, Atletico-Levante összecsapást nézhetünk. Estére pedig az Español várja a Barcelona együttesét. Félő, ez megint nem a hazaiak estéje lesz, mindenesetre délutántól nem unatkozik majd senki. A kezdő sípszó szokás szerint 21 órakor.

Vasárnap

Ha holnap délelőtt megettük a maradék beiglit és zserbót, délben dőljünk le a kanapéra, és nézzünk meccset. Ha az ebéd még mindig töltött káposzta, pláne ne menjünk sehová, ugyis hideg, csúnya idő lesz, nézzük meg a spanyol forduló maradék mérkőzéseit. Kedvenc sorozatunk emígyen folytatódik:

12 óra: Granada -Mallorca, 14 óra: Real Sociedad- Villareal, 16 órakor az Alaves fogadja a Betist, 21 órától pedig Celta-Osasuna mérkőzés zárja a hétvégét.

Természetesen minden mérkőzés a Spíler 2 közvetítésében, és aki szereti a ibériai csapatok fociját, élvezze ki a hétvégét! A következő forduló ugyanis 2 hét múlva lesz, január 17-én folytatódik a La Liga!

Kiemelt kép: milliyet.com