Liverpool

Roberto Firmino elképesztő év végi feltámadása

A félelmetesnek mondott Mané-Firmino-Salah támadóhármasból idén ősszel inkább a középsőnek nem ment annyira a gólvágás. Tizennyolc angol bajnokin csupán hat gólt szerzett, még a Bajnokok Ligájában hat meccsen egyet sem.

Most viszont változni kezd a dolog; a klubvilágbajnokságon ugyanis szép és fontos gólokat szerzett. Kezdődött mindez a Monterrey ellen az elődöntőben, ahol a késői találatával a döntőbe lőtte a Liverpoolt.

A döntőben a folytatás sem maradt el – a finálé egyetlen találatát szintén a vörösök kilencese szerezte, megnyerve ezáltal a trófeát a klubnak.

A klubvébé alatti teljesítményét pedig most a Premier Leauge-ben is megkoronázta; a második Leicester City elleni rangadón duplázni tudott. Előbb fejjel, majd lábbal is megzörgette Kasper Schmeichel hálóját.

Akárhogyan is, Roberto Firmino nyolc nap alatt négy találatot szerzett, amikor azelőtt majdnem egy félszezon alatt is ugyanennyit sikerült neki. Azt hiszem a jó szó erre: feltámadás. Mindenesetre még van egy meccse a Wolverhampton ellen, hogy tovább szépítgesse az elképesztő év végi teljesítményét.