Roberto Firmino elképesztő év végi feltámadása

A félelmetesnek mondott Mané-Firmino-Salah támadóhármasból idén ősszel inkább a középsőnek nem ment annyira a gólvágás. Tizennyolc angol bajnokin csupán hat gólt szerzett, még a Bajnokok Ligájában hat meccsen egyet sem.

Most viszont változni kezd a dolog; a klubvilágbajnokságon ugyanis szép és fontos gólokat szerzett. Kezdődött mindez a Monterrey ellen az elődöntőben, ahol a késői találatával a döntőbe lőtte a Liverpoolt.

https://www.youtube.com/watch?v=cqOCZEMyRX4
Firmino gólja a 5:50-től látható. (Monterrey 1 – 2 Liverpool)

A döntőben a folytatás sem maradt el – a finálé egyetlen találatát szintén a vörösök kilencese szerezte, megnyerve ezáltal a trófeát a klubnak.

https://www.youtube.com/watch?v=ueWZj_6HOeI
Brazil gól a brazilok kapujába – 4:56-tól. (Liverpool 1 – 0 Flamengo)

 

A klubvébé alatti teljesítményét pedig most a Premier Leauge-ben is megkoronázta; a második Leicester City elleni rangadón duplázni tudott. Előbb fejjel, majd lábbal is megzörgette Kasper Schmeichel hálóját.

https://www.youtube.com/watch?v=wLjIjKHbic8
A fejese – 2:22-től; a második gólja – 5:50-től. (Leicester City 0 – 4 Liverpool)

Akárhogyan is, Roberto Firmino nyolc nap alatt négy találatot szerzett, amikor azelőtt majdnem egy félszezon alatt is ugyanennyit sikerült neki. Azt hiszem a jó szó erre: feltámadás. Mindenesetre még van egy meccse a Wolverhampton ellen, hogy tovább szépítgesse az elképesztő év végi teljesítményét.

Megosztás:

 

×

Követsz minket Facebookon?