Real Madrid

Real Madrid: a „Fede Formula”

A Real Madrid úgy kezdte meg a 2019/20-as szezont, hogy a szurkolók szerettek volna még egy középpályást igazolást, aztán kiderült, hogy már van, mert Fede Valverde berobbant a szezon elején.

Az uruguayi játékos nagyon sokat fejlődött Zidane visszatérése óta és most már elképzelhetetlen a csapat kezdője nélküle.

Egy éve még az volt általános vélekedés Valverdéről, hogy hiába a tehetsége, mentálisan hiányzik belőle valami a pályán és a labda tartásban sem erős.

Elérkeztünk 2019 szeptemberéhez, Valverde egy teljesen más játékosn lett, és sikerült kiharcolnia az állandó kezdősséget a Királyi Gárdában.

A Penarol akadémiájáról került ki, tehetségét sose kérdőjelezték meg, ami végül eljuttatta a spanyol fővárosba. Juni Calafat volt az aki felismerte, hogy érdemes kockáztatni vele.

Ahogy a Real Madrid elérkezett a Luka Modric éra végére, Zidane elkezdte használni Valverdét.

A dél-amerikai képes 10-es poszton vagy 8-as poszton is játszani, ha egy kisebb szabadságot kap.

Akik ismerik a 21 éves játékost mindig is azt mondtak, hogy a kezdeti nehézség annak az eredménye, hogy túl kötött posztokon játszott.

A megfelelő önbizalommal sokat fejlődött a passzolása és jobban helyezkedik, ennek eredményeként, amikor Casemiro nem volt elérhető, védekező középpályást játszott.

Amennyiben a helyzet úgy hozza, akár a jobb szélen is tud játszani, ahogy a Paris Saint-Germain ellen tette.

Zidane talált egy középpályást magának, aki megbízhatóan tud bármelyik poszton játszani.

A játékos karakterisztikája és Zidane odafigyelése a játékidejére nagyszerű eredménnyel járt a Real Madridnak.

forrás