Real MadridBarcelonaLa Liga

5 kérdés az El Clasico kapcsán

A két spanyol gigász mai összecsapása kapcsán 5 kérdést jártunk körül. Ezeken a részleteken sok múlhat az El Clasico kimenetelének szempontjából.

Valverde szerepe

Mivel Casemiro visszatér a helyére, Valverde feljebb kerülhet és nagyobb teret játszhat be. Zidane dönthet úgy, hogy őt bízza meg Lionel Messi feltartóztatására. Ez korábban pl Matteo Kovacic feladata volt, aki egy esetet kivéve remekül meg is oldotta ezt a feladatot. Mivel a francia teljes mértékben megbízik Valverde-ben, minden valószínűség szerint meg is bízza ezzel a feladattal.

Labdabirtoklás

A Barcelona áll statisztikailag jobban ebben a szezonban összességében a maga 61,4 %-os arányával. De a blancók sincsenek rossz pozícióban, ők álagosan 58,5%- ban tartották maguknál a játékszert. A Barcelona szépen tartja ezt az átlagot, míg a Real Madrid az utóbbi mérkőzésein javított valamelyest. Viszont a gránátvörösek képesek voltak taktikailag is megújúlni.

A védők a főszerepben

Sergio Ramos és Gerard Piquet voltak az elmúlt évtized Clasico-in a kulcsemberek. Ma este se lesz ez másképpen. Nagyító alatt fogják figyelni minden bizonnyal a játékukat, hiszen egyetlen hiba sokba kerülhet bármelyik csapatnak. Mind a ketten tudásuk legjavát kell ma adják.

Edzők előadása

Mindkét edző megpróbálja meghúzni a váratlant. A hazaiak esetében a Clasico-n debütáló Antoine Griezmann lehet megbízva, hogy feltörje a fehérek védelmét. Zidane ellenben lehet, hogy Isco technikai tudását akarja segítségül hívni, hogy a támadókat az ellenfél kapuja elé segítse.

Míg Griezmann Casemiro-n és Carvajal-on kell átjusson, Isco-nak ugyanez lenne a feladata Frenkie de Yong és Sergio Busquets között.

Avathat a mérkőzést új hőst?

A hazaiak részéről Ansu Fati, míg a vendégek Rodrygo és Vinicius bevetésével húzhatnak váratlant. Noha a tippeldék a két brazilt a padra helyezik, de csereként minden bizonnyal szerephez juthatnak. Mivel a következő 10 év Clasico- főszereplőiről van szó, mindenképpen érdemes lesz figyelni a játékukat.

Nos, mind az 5 kérdésre megkapjuk a választ ma este 20 órától a Spíler 2-n.

Forrás és képek: Marca