Real MadridBarcelonaLa Liga

Real Madrid: a keret az El Clasico-ra és egyéb hírek

Zinadine Zidane kihirdette keretét, hogy mely játékosokból állítja össze a kezdőcsapatát holnap este a Barcelona ellen.

A névsor:  Courtois, Areola, Altube, Carvajal, Militão, Ramos, Varane, Nacho, Mendy, Kroos, Modric, Casemiro, Valverde, Isco, Benzema, Bale, Jović, Vinicius Jr., Rodrygo.

Sokunk fájdalmára keretbe került a botrányosan rossz játékot produkált Isco és Nacho. De a sérültek miatt nincs is nagyon nagy merítési lehetősége.

A legvalószínűbb az, hogy amennyiben Zidane a 4-4-2-es felállás mellet dönt, úgy Bale mellett Karim Benzema lesz a másik támadó. Mögöttük pedig a Modric-Kroos-Casemiro-Valverde négyesfogat fog felsorakozni. Hátul Ramos és Varane játéka 100%, és Mendy valamint Militão lesznek társak.

Bale lehetősége

Gareth Bale vasárnap a padon maradt. Zidane holnap viszont biztos, hogy a pályára küldi csatárát. Ezt akár úgy is felfoghatjuk: mentőövet dob neki. Bale-nek pedig illik majd élnie vele, hiszen igen fontos mérkőzésen kap majd esélyt, hogy bizonyítson.

Bale ismeri nagyon jól a Camp Nou-t. Éppen ezért várható, hogy ő és minden bevethető senior szerepet kap holnap. Amennyiben tényleg két támadós felállást választ a francia, úgy Bale gyorsaságára alapoz majd, valamint a középpálya támogatásával ismét a jól ismert széleken felfutásos, beívelgetős taktikát. Tuggya fene, nem lesz nagy lecke ez esetben a Barcelonának. Személyes véleményem, mellyel persze nem szükséges egyet érteni, hogy jobb lenne 3 védő, Ramos, Varane és bárki, mert Casemiro már középen meg kellene állítsa Messi-éket, és előre tennék be egy gyors és laza kis brazilt. Bizony, Rodrygo-t bedobnám a Clasico-n, mert ő tud egyedül meglepetést okozni. Meg persze a zseniális Fede.

Együtt vonulnak a stadionhoz

Érdemes lesz akár az interneten a Madrid tévére kapcsolni, vagy nézni a felvezető műsort is. A két csapat busza a hoteltől együtt indul a stadionba, így is próbálnak elejét venni egy esetleges támadásnak, ami a játékosokat érheti.

A vélemények többsége azon az oldalon áll, hogy bizony lesz valami, és a szeparatista katalán csoportok határozott fenyegetéseket is megfogalmaztak.

Egy svájcban élő katalán politikus, Juan Carlos Girauta egyenesen arra kérte a Real Madrid-ot, hogy ne játsszák le a mérkőzést, még ha ez három pont biztos vesztésével is jár a csapat számára.

Az 58 éves, Barcelonából származó férfi még annyira elmondta, hogy a Real Madridnak meg kell tagadnia a meccset.

„Teljesen biztos, hogy a szeparatisták az El Clasicót fogják használni, hogy eljuttassák szecessziós üzenetüket a futballszurkolók milliói számára” – mondta Girauta.

„A demokratikus szökőár nem vicc. Veszélyesek és igyekeznek közvetíteni propagandájukat ezzel a mérkőzéssel.

„Nagyon sok száműzött ember van, akiknek el kellett hagyniuk Katalóniát” – tette hozzá.

„Alázattal arra kérem a Real Madridot, hogy ne játsszon az El Clasico-n, még akkor sem, ha ez három pontot jelent nekik. Teljesen biztos, hogy a szeparatisták az El Clasicót fogják használni, hogy eljuttassák szecessziós üzenetüket a futballszurkolók milliói számára” – mondta Girauta.

„A Demokratikus Szökőár nem vicc. Veszélyesek és igyekeznek közvetíteni propagandájukat a mérkőzés alkalmával. Nagyon sok száműzött ember van, akiknek el kellett hagyniuk Katalóniát” – tette hozzá a Marca rádióadásában elhangzott riportban.

Vélemények

Az ex-Madridista Xabi Alonso a mérkőzés kapcsán elmondta:

„Azt hiszem, hogy a két klub, amely idén a bajnoki a címért harcol, a Real Madrid és a Barcelona. Ez kemény és küzdelmes verseny lesz, de nagyon nyitott és nincs egyértelmű esélyes. Ritkán van Calsico, amikor előre borítékolható a győztes, most sincsen. Csapatok vannak egymással szemben a pályán, és más nincs. Meglehetősen kiegyenlítettnek látom őket, nem látom, hogy egyik csapat valamiben jobb legyen a másiknál, bár Madrid sokat javult. Most nagyon hatalmasnak érzik magukat, és képesek bárhol nyerni.”

Juanma Rodriguez, a Marca írója pedig úgy fogalmazott, a Real Madrid-ot vágóhídra küldik. Anélkül, hogy a teljes cikket ide fordítanám, a lényeg, hogy nem a Barcelona csapata készül legyilkolni a királyiakat. Az író ismét a politikai fenyegetettségről taglalja a véleményét. És maga a tény, hogy a helyzet még mindig forró Katalóniában, éppen a lényegről, a mérkőzésről tereli el a figyelmet. Ezzel a politikai csoportok el is érték egyik céljukat, elmondhatták ismét álláspontjukat a világnak.

Griezmann pedig a Movistar+-nak adott nyilatkozatot, amiben Karim Benzema-t dicsérte:

„Mindenki kételkedik Benzema-ban, aztán évente 15 vagy 20 gólt szerez. Ő az egyik legjobb 9-es a világon, aki ma pályán van” – mondja a francia honfitársáról. Griezmann azt is elmondta,, hogy apja „nagyon büszke arra, hogy fiát Barcelonában látja.” „Szeretném beírni a nevemet a klub történetébe, és nagyon örülök annak, hogy Barcelonában vagyok” – mondta.

A hírek a Marca oldaláról gyűjtve, és a kiemelt kép valamint a cikk képei is a spanyol média oldaláról. Néhány meghitt El Clasico pillanat…