Liverpool

Mohamed Salah már több millió Fonttal támogatta hazáját

Több helyi újság szerint is, az egyiptomi világsztár, Mohamed Salah több mint 54 Millió Egyiptomi Fontottal (több mint 2,5 Millió Angol Font) támogatta az egyiptomi Nemzeti Rák Központot (NCI) a hétfői események után.

Augusztusban az intézet épületét robbanás érte, amiben 20-an meghaltak és 47-en megsérülték, akik közül az Egésségügyi Minisztérium szerint többen súlyos állapotban vannak.

A hírt megerősítette Mohamed Al-Othman Al Kesht is a Cairoi Egyetem elnöke. Az egyetem felügyeli az NCI-t, akik célja, hogy minden rák beteg megfelelő ellátást kapjon Egyiptomban.

Salah adománya után Sheikh Mohammed bin Zayed Al-Nahyan is 50 Millió Egyiptomi Fonttal támogatta az NCI felújítására létrehozott alapot.

Nem ez az első alkalom amikor a Liverpool játékosa óriási adományaival segíti Egyiptomot, rendszeresen adakozik szülővárosának, Nagrigotnak. Korábbi adományaiból kórházi felszereléseket vettek, iskolákat újítottak fel és mentő állomást építettek belőle.

Salah korábban visszautasította, hogy Zamalek korábbi elnökének, Mamdouh Abbas luxus palotájának megvásárlását, inkább szülővárosának adta a pénzt.

Nem csak a város, hanem az egész ország profitált Salah kedvességéből, korábban jelentősen támogatta a Veterán Egyiptomi Játékosok Szövetségét és óriási adományt adott a Kairoi Gyermek Rák Korháznak is.