Atletico MadridLa Liga

Simeone: „A Barcelona ellen agresszívebben kell játszanunk”

Diego Simeone a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón kifejtette, hogy több agresszivitást vár el a játékosaitól. A piros-fehérek általában jól szerepelnek a védelemben – csupán 9 gólt kaptak eddig az idényben – ám a gólszerzéssel komoly gondjaik vannak.

A hétközi BL meccsükön is üres maradt a Juventus hálója és ők a legkevésbé termékenyek a top 13 közül a La Ligában. Jelenleg az 5. helyen állnak 25 ponttal. Ennek ellenére Simeonénak tetszett, amit Torinóban látott és hasonló felállásban küldi majd hadrendbe csapatát a Barcelona ellen is, csak fokozott intenzitással a tizenhatoson belül.

„Több gólt kell rúgnunk és agresszívabbnak kell lennünk, mert ezeken múlhat a győzelmünk. Azon dolgozunk, hogy a leghatékonyabban tudjunk versenyezni az ellenfeleink ellen, és minden meccsen nyerni akarunk. Jól játszottunk Torinóban és remélem, hogy ezt sikerül majd megismételni csak jobb eredménnyel.”

Az Atleti már így is sok kritikát kapott a gólszegénysége miatt. Csak hat mérkőzést sikerült megnyerniük a tizennégyből. Simeone ezeket a kulcsjátékosai sérüléseivel hárította, majd megjegyezte, hogy ő teljesen elégedett a csapata teljesítményével eddig.

Stefan Savic, Jose Gimenez és Diego Costa nélkül kell játszanunk. Ez az a felállás, amit a szezon előtt el sem tudsz képzelni, de megesik az ilyen. Egyértelműek a céljaim a klubbal és mindannyian tudjuk, hogy mit kell tennünk azért, hogy ezeket elérjük.”