Real Madrid

Karim Benzema 2023-ig

A Marca értesülései szerint a Real Madrid készül meghosszabbítani Karim Benzema kontaktusát. A tárgyalásokat már meg is kezdték a játékossal és ügynökével, de a megállapodást még nem írták alá.

A királyi gárda célja Benzema megtartása, hiszen Cristiano Ronaldo távozása óta a francia a legeredményesebb támadója a csapatnak. Azonkívül, hogy ő a fő gólszállító, még munkájával, hozzáállásával sem volt soha semmi probléma. A második aranykorát élő Karim is szeretne fehér mezben maradni.

A 21 évesen Madridba igazolt Benzema tökéletesen beilleszkedett a városba és a klubba is, nem vágyik el, és nem hallgatta meg azóta se soha egy klub ajánlatát. A hírek szerint érdeklődnek utána a Premier Ligából és Párizsból is, de ő maradni szeretne.

Ahogyan a spanyol oldal írja, ha valaha vissza is térne Franciaországba, akkor csakis a Lille együtteséhez, ahol a profi karrierje kezdődött. Benzema nem tudja elképzelni, hogy más klubban játszon, meg se hallgatta a PSG mit ajánlana neki egy esetleges kontaktus keretében.

A lojalitásáért is népszerü támadó szerződését a királyiak 2017-ben írták újra utoljára, akkor 2021-ig. A most készülő paktum 2023-ig szólna, és Benzema a legjobban fizetett játékosok közé kerülne, mint Ramos vagy Bale például.

Nem is csodálkozik ezen senki, elnézve a formáját és az eredményeit. A BBC támadótrió felbomlott, amikor Ronaldo a Juventushoz igazolt. A pótlására kinézett Gareth Bale mind eredményeiben, mind a hozzáálásában, mind pedig sérüléseinek gyakorisága miatt nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Ellenben Karim Benzema kivirágzott, a góllövő lista élén áll, tavalyi szezonja során minden versenyben letette a névjegyét. És ritkán sérült, törött ujjal is pályára lépett. Az öltözőben segíti a fiatalok beilleszkedését, különösen a tavaly érkezett Vinícius Jr-al alakult ki közöttük jó barátság.

Így a szerződésének a meghosszabbítása, ami egyben a fizetésének a megemelésével is jár, senkit nem lep meg. Ha van játékos jelenleg a Real Madrid keretében, aki méltó erre, Karim Benzema minden bizonnyal.

A királyiak a következő bajnoki mérkőzésüket holnap, azaz november 23-án játszák hazai pályán a Real Sociedad ellen, este 21 órakor. A közvetítés a Spíler 2 csatornán lesz szokás szerint megtekinthető.

Pablo Polo írása nyomán, képek: Marca