Arsenal

Emery: Xhaka a hétvégén visszatérhet.

Az Arsenal középpályása, Granit Xhaka nem játszott, mióta a Crystal Palace elleni meccsen lecserélésekor összeveszett a csapat szurkolóival.

A svájci középpályástól ezek után elvették a csapatkapitányi karszalagot és korábban Emery azt sugallta, hogy lehet Xhaka sose lép már pályára az Ágyúsok mezében.

„Jobban van és úgy érzi az Arsenal tagja, vissza akarja szerezni a szurkolók bizalmát.” -mondta Emery a Southampton elleni meccs előtt.

„Lépésről-lépésre segítettünk neki visszatérni, újból kötődhet a csapathoz és szurkolóinkhoz.”

„Holnap döntünk, hogy pályára léphet-e, de szeretném ha visszatérhetne, önbizalom növelő lehetne és ez egy remek alkalom lenne újra közös nevezőre kerülni a rajongókkal, egy jó teljesítmény és erősnek lenni velük.”

Az Arsenal a legutóbbi négy Premier League mérkőzésén nem tudott győzni és nyolc pontos hátrányba került a 4. helyen lévő Manchester Cityvel szemben. A klub szurkolóinak egy része Emeryt is kritizálja.

„A játékosoknak és nekem is… Újra kell kezdenünk, elérni a céljainkat, gondolni arra, hogyan lehet lépésről lépésre csökkenteni a távolságot a top 4-gyel” – folytatta Emery.

„Újra jó kapcsolat kell a szurkolókkal, ezt úgy érhetjük el ha jobban játszunk, a személyiségünkkel és karakterisztikánkkal kontrolláljuk a teljes 90 percet, ezt már egy ideje nem tettük meg az Emiratesben. Remélhetőleg ezen változtathatunk szombaton.”

forrás