AC Milan

Piatek: Legközelebb 70 Milliót fogok érni.

Krysztof Piatek elismerte, hogy az élete kicsit megváltozott, miután a Genoatól az AC Milanhoz igazolt. „Legközelebb ha klubot váltok akkor szeretném ha 60-70 Millió Eurót érnék.”

Az elmúlt 18 hónap igazi hullámvasút a 24 éves játékosnak, 2018 nyarán 4,5 Millió Euróért igazolt a Genoahoz, majd januárban az AC Milan vette meg 35 Millió Euróért.

„Minden olyan gyorsan történt, amikor a Milanhoz igazoltam. Még arra se volt időm, hogy megkérdezem magamtól mi a franc történik.” -mondta a lengyel támadó a TVP Sportnak.

„Most 38 Milliót érek, de a következő klub váltásomnál szeretném, ha 60-70 Milliót érnék. Ambiciózusnak kell lennem és keményen kell dolgoznom, hogy ez megtörténjen. Még csak a karrierem kezdetén járok, ez a második szezonom az Olasz bajnokságban, ami Európa top5 bajnoksága között van.”

Piateket gyorsan a szívükbe zárták a rajongók, miután megérkezett a Rossoneri csapathoz, ahol egy teljesen új világ nyílt ki előtte.

„Sokkolt. A Napoli elleni első meccsemen fülhallgató volt rajtam, de az egész stadion a nevemet énekelte és éljeneztek. Úgy viselkedtek az első perctől kezdve mintha évek óta itt játszanék.”

„Az Instagram profilomon is meglátszik mennyit változott az életem. Amikor elhagytam Lengyelországot 5 000 követőm volt, most 1,5 Millió. Értékelem a népszerűséget, hogy a szurkolók fotót szeretnének velem, de a legfontosabb dolog a foci.”

Ez mostanában egy kissé problémás, nehezen megy neki a gólszerzés és a szurkolók se olyan lelkesek, mint korábban.

„Felelősséget vállalok érte. A szezon kezdetén, mint csapat, nem igazán alakítottunk ki gólszerzési lehetőségeket. Fejlődök és újra szólni fog a két pisztolyom (a Pistolero gólörömére utalva).”

„Az olasz újságírók egyik nap úgy kezelnek mintha Te lennél a foci pápája és legközelebb, mintha a legrosszabb játékos. Elfogadom ezt, nem foglalkozok a címlapokkal.”

forrás