Real Madrid

Van-e helye Benzemának a francia válogatottban?

Volt idő, amikor Franciaország elfordult Karim Benzemától. A közvélemény kutatástok mind a Real Madrid támadója visszatérése ellen szóltak. Deschamps 2015 óta mellőzi, annak ellenére, hogy a híres Valbuena esetben nem találták bűnösnek.

Deschamps hallani sem akart semmiféle közvélemény kutatásról és a VB címet is Benzema nélkül nyerte meg a csapattal. Benzema a MARCA-nak adott egy korábbi interjúban eléggé rosszul reagált a mellőzöttségére és rasszistának nevezte a válogatott edzőjét. Amit a nevezett a személye elleni támadásnak vett, és elég valószínű hogy a csatár még mindig ennek a következményeit nyögi.

De a legfrissebb közvélemény kutatástok viszont változást mutatnak. A L’Equipe megkérdezte az olvasóit, hogy ki a legjobb francia csatár jelenleg. A válaszadók 73%-a gondolta úgy, hogy Karmi Benzema a legjobb. Az igazság az, hogy nincs is más ennyi gólt rúgó és ennyire formában lévő francia csatár jelenleg a porondon.

Így a látszólag elfelejtett szappanopera újra napirendre került. Egyfelől Karim eredményei magukért beszélnek. Másfelől a kihívói sem mérhetők hozzá, Kylian Mbappé kivételével. Griezmann, Giroud és Dembélé sem éppen abban a formában vannak, amit elvárnának tőlük.

Zinedine Zidane is megpróbálta napirendre tűzni a kérdést. A madridi edző így nyilatkozott az ügyben: „Mindig is szeretett volna a válogatottban játszani. Nem tudom pontosan, hogy milrt nem játszhat, de nekem ő a legjobb csatár a világon. Ha rajtam múlna játszana.” Deschamps ezt a véleményt vissza küldte a feladónak hétfőn: „Nem zavar a véleménye. Ő a Real Madrid edzője, mit is mondhatna mást.”

Benzema, aki soha sem okozott problémát a madridi öltözőben 2017-ben vonta kérdőre utoljára a szakvezetést a válogatottban: „Igazságtalannak találom a mellőzöttséget. Ha Valbuenáról van szó, akkor ártatlan vagyok. Már másfél éve nem kaptam behívót és szerintem már megfizettem mindenért.” Erre azóta sem választ, sem behívót nem kapott.