Real MadridHacienda BernabeuLa Liga

A Real Madrid könnyed győzelme az Ipuruában – Összefoglaló

Karim Benzema duplájával könnyed győzelmet aratott a Real Madrid az Estadio Municipal de Ipuruában tegnap este.

A francia csatár góljai mellé Sergio Ramos értékesített egy büntetőt és Fede Valverde vágott egyet, beállítva a 4-0 végeredményt a királyiaknak. Ezzel a madridiak egy igen meggyőző hetet zárnak, 2 győzelemmel, 10 rúgott és 0 kapott góllal. Kiemelendő a mérkőzésből még Eden Hazard is, aki a legjobb teljesítményét nyújtotta eddig a fehér mezben.

A hét közben mesterhármast szerző Rodrygo csak a padon kapott helyet Toni Kroosal együtt. Helyettük Lucas Vasquez és Modric kezdtek. A sérült Marcelot pedig Ferland Mendy helyettesítette.

A Madrid ott folytatta, ahol a Galatasaray ellen abba hagyta. Már negyed óra után megszerezték a vezetést. Egy kis kavarodás után a tizenhatoson belül Benzema nyitotta meg a gólok sorát. 1-0

Néhány perccel később az eibari védő Pablo de Blasis szabálytalanul próbálta szerelni Hazardot, aminek a vége büntető lett a Madridnak. A kapitány ezúttal sem hibázott. Ramos egyébként zsinórban a 17. büntetőjét értékesítette. 2-0

A hazaiak napja igazan akkor fordult rosszra, amikor Cote buktatta Lucas Vasquezt a tizenhatoson belül, ismételten büntetőhöz juttatva a vendégeket. Ezúttal Benzema végezte el – sikeresen. 3-0

Az első félidő vége felé az Eibar éledezni látszott, Escalante szabadrúgása épp hogy elkerülte a kaput. Ez volt az egyetlen valamire való helyzetük 45 perc alatt. A második félidőt viszont jól kezdték, több támadást is vezettek a fővárosiak ellen, de a Real Madrid uralta a játékot és megállították a hazaiakat.

Egy gyors kontra után Modric találta meg Valverdét egy passzal a tizenhatos sarkánál. Az uruguayi megeresztett egy jobb lábas lövést, ami megtalálta az utat a kapuba. 4-0

Ezzel el is dőlt a mérkőzés. Zidane is ekkor látta jónak a cseréket is. Isco Valverdét váltotta, Vinicius Jr pedig Hazardot. Az utolsó fél óra meg már csak egy laza edzés volt a Madridnak, számottevő kísérlet nélkül.

A Mallorca elleni vereség óta 5 győzelmet arattak összesen a királyiak, 16 gólt rúgtak és egyet sem kaptak. Thibaut Courtois  533 perc óta védi a csapat kapuját kapott gól nélkül, amivel megdöntötte Keylor Navas rekordját.

A jó teljesítményük kulcsa Fede Valverde, aki stabilizálta a középpályát, ezzel nagyobb szabadságot adva a társainak a támadások segítésére.

Karim Benzema a mérkőzésen szerzett 2 találatával megelőzte Puskás Ferencet a madridi örök ranglistán. A francia mar 157 gólnál jár a csapat színeiben, míg Puskásnak összesen 156 találata volt. A következő legenda a sorban Hugo Sanchez 164 góllal. Ha így folytatja Benzema ez a mérföldkő is könnyedén meglesz.

Zinedine Zidane néhány meccsel ezelőtt még az életéért küzdött edzőként, de most már senki sem beszél a francia mester esetleges távozásáról. Sikeresen megtalálta azt a kombinációt, amivel a fehérek magabiztosan visszatérhetnek az európai elitbe.

A MARCA értékelése alapján Hazard lett a meccs legjobbja. A belga szemmel láthatóan élvezte a játékot az eibari esőben. Megmutatta, hogy egyedül is kepés helyzetet kidolgozni és szívesen játszik össze a társaival is. Őt követi Modric, aki nagyszerű első félidőt produkált. Majd Valverde, Benzema és Zidane következik. A mester jó érzékkel inkább a tapasztalatra hagyatkozott ezen a meccsen a fiatalok ellenében, ami végül a sikerhez is vezetett.