Real MadridLa Liga

A Real Madrid és a megújított védelem

Amióta csak visszatért Zidane egyik legnagyobb fejfájása a védelem törékenysége. A francia mesternek szüksége volt egy sziklaszilárdságú védelemre, hogy ujjá építhesse a csapatot. Ez nem ment zökkenőmentesen, az előszezonban már kijöttek a hiányosságok és a szezon első felében is voltak hajmeresztő húzásaik.

Mindegy hogy kikaptak, győztek vagy döntetlent játszottak, sohasem úszták meg kapott gól nélkül. Ez nem egyszer pontokba került a csapatnak. A legjobban ez a Granada ellen látszott, ahol mar 3-0 is volt az állas, majd a vége 4-2 lett. Bar a Madrid nyerte a meccset, rengeteg védelmi hibát vétett.

A Mallorca elleni vereség rázta fel végleg a védelmi szekciót. Azon vereség óta sokkal összeszedettebbek és kevesebbet is hibáznak, ami által az ellenfeleknek is kevesebb esélyük van a kapu előtt.

Ebből minden játékos kiveszi a részét, de vannak olyan kulcsjátékosok, akik nélkül ez nem sikerülne. Jó példa erre Thibaut Courtois. A Királyi Gardánál sokan megkérdőjelezték a belga létjogosultságát az utóbbi időben. A teljesítménye is hullámzó volt, messze elmaradva a 2018-as VB teljesítménye mögött. Sürgősen szüksége volt arra, hogy visszanyerje az önbizalmát és újra a régi formájában védjen. Ezt sikerült belőle kihozni a Galatasaray ellen, és azóta is sikeresen védi a madridi portát.

A védelemnek egy karmesterre is szüksége volt. Erre egy olyan tapasztalt játékos a legmegfelelőbb, mint Sergio Ramos. A madridi kapitány stabilizátorként működik a védelemben, irányít és pontos, mint egy svájci óra.

Mindenek felett a sérülés hullám is hátráltatta a csapatot, megbontva az egységet. Szerencsére (Asensio kivételével) senkinek sem kellett túl hosszú időt kihagynia. Marcelo is visszatért a védelmébe és úton van a legjobb formája felé. Ahogy Mendy is. Mind a ketten kulcsfontosságúak abban, hogy a vedelem és a támadások közt megtaláljak a tökéletes egyensúlyt.

Ezek mind fontos tényezők voltak abban, hogy a Madrid kapott gól nélkül le tudta hozni az utolsó 3 meccset. Ezek biztonságot adnak a csapatnak és visszaszerezhetik megtépázott önbizalmukat.