Real MadridHacienda BernabeuLa Liga

Az elfelejtett Isco

Isco Alarcon számára még messze van az alagút vége. Sok minden történt az óta, hogy a Real Madrid jövőjeként emlegették Cristiano Ronaldo távozása után. Az azóta eltelt 12 hónap sérülésekkel és szinte teljes mellőzöttségben telt számára.

A 27 éves spanyol teljesen kiesett a ritmusból, ami a válogatottságába került. Az elmúlt két mérkőzésre már be sem hívta a spanyol szövetségi kapitány.

A statisztikák azt mutatják, hogy inkább a 4-3-3-as felállásban játszik a 4-4-2 helyett, ahol igazán az elemében volt.

Ebben a szezonban eddig csak 4 meccsen játszott a bajnokságban. Ezek között van a Valladolid elleni döntetlen és a Mallorca elleni vereség is. 170 perc alatt még nem talált a hálóba és gólpasszt sem adott. Ez a mérleg hasonlít a 2018/19-es szezonjához, ahol 37 mérkőzés alatt hat gólt és 1 gólpasszt adott.

A rossz sorozata a tavaly szezonban kezdődött, amikor vakbélgyulladással ki kellett hagynia 4 meccset. Ez az időszak egybe esett Lopetegui elküldésével. A malagai születésű középpályás játszott a Levante elleni otthoni, majd a Barcelona elleni idegenbeli vereségen is, ami a vezetőedző utolsó két mérkőzése volt.

A Solari időszakot a perifériára szorulva töltötte, mert az argentin úgy hitte, hogy Isco az igazi oka a csapat rossz szereplésének. Így vagy a cserepadon üldögélt, vagy egyáltalán nem is nevezték a meccsekre. Ez számottevő média érdeklődésre adott okot, ami frusztrálta Solarit.

Bár Zidane visszatért az utolsó 10 meccsre, a spanyol mégsem volt képes visszanyerni a régi formáját. A nyáron a Real Madrid elég sok ajánlatot kapott érte, de Isco nyilvánvalóvá tette, hogy nem akar távozni a csapattól.

Az új szezonban is össze szedett egy izomsérülést, amitől csak romlott a helyzete. Már egyáltalán nem kezdő a csapatban és ha marad ez a forma nem is lesz az.

Egyenlőre marad az alagútban.