Barcelona

Lionel Messi: Nem akarok életem végéig szóló szerződést a Barcelonától

Lionel Messi elárulta, hogy nem tervezi aláírni azt az élete végéig szóló szerződést, amit a Barcelona szeretne.

A katalán klub elnöke, Josep María Bartomeu múlt héten mondta, hogy szeretné meghosszabbítani az argentin támadó szerződését a 2022-es Világbajnokság utánig.
A Cadena Ser múlt heti híre szerint ez „élete végéig szóló szerződés lenne’.

Bartomeu és Jorge Messi (a játékos apja és ügynöke) még nem ültek le személyesen beszélni, de az elnök szeretné a hosszabbítást minél gyorsabban lezárni.

Messi múlt héten egy interjúban elárulta, hogy nem beszélt Bartomeuval mióta kiestek 6 hónappal ezelőtt a Liverpool ellen a Bajnokok Ligájában, de nyitott a hosszabbításról tárgyalni.

„Igaz a hír, hogy a Barcelona egy életem végéig szóló szerződést ajánlott, de azt mondtam, hogy nem akarok egy olyan szerződést ami így leköt.” -mondta Messi a Radio Metronak Argentinában (a Diario AS idézte).

„Szeretnék itt játszani és továbbra is a csapatért harcolni. Itt maradhatok egész életemre, de nem egy szerződés miatt. Szeretnék itt maradni.”

„Neymar? Sokat beszélünk. Még mindig megvan a közös Whatsapp csoportunk Luis Suárezzel. Bonyolult dolog a visszatérése. Ahogy elment, sok klub tag és szurkoló nem akarja, hogy visszajöjjön.”

„Érthető, de egyben komplikált is.”

„Crsitiano Ronaldo nem Spanyolországban játszik? Furcsa. Jó volt, amikor ott volt, az El Clasicok különlegesebbek voltak, jobb volt a La Liga is.”

A Barca szeretné lezárni a hosszabbítást amilyen gyorsan csak lehet, de a klub szerint Messi lesz az, aki eldönti pontosan mikor.

Olyan élete végéig szóló szerződést kínálnának Messinek, ami biztosan tovább tart, mint az argentin játékos karrierje és a Messi brandet legalább 10 évig összeköti a Barcelonával.