Marchisio: A Barca elleni berlini finálét újból játszanám.

Miután Claudio Marchisio visszavonult a labdarúgástól, a sajtótájékoztatóján mondta el, sajnálja, hogy nem sikerült megnyerni a Bajnokok Ligáját, és a 2012-es Európa Bajnokságot.

Marchisio ma a Juventus Stadiumban tartotta meg a sajtótájékoztatóját amin hivatalosan is bejelentette, hogy szögre akasztotta a cipőjét:

“Úgy döntöttem visszavonulok. Itt kellett ezt bejelentem, ezen a számomra különleges helyen.”

 

“A családom megtanított, hogy ne féljek a jövőtől. Még mindig nem tudom mit fogok csinálni. Sose gondoltam arra, hogy Olaszországban más csapatban játsszak, mint a Juventus.”

“Sajnálom, hogy nem sikerült megnyernem a Bajnokok Ligáját a Juventussal és az Európa Bajnokságot a válogatottal.”

“Valóra vált álom volt, amikor a Juventus első csapatához kerültem. A tavalyi búcsúztatásom itt a stadionban csodálatos érzés volt.”

“Szeretném újra játszani a berlini döntőt, a Barcelona ellenit. A jövővel kapcsolatban nem zárok ki semmit, de időre van szükségem, hogy átgondoljam.”

“Szerintem a legfontosabb dolog egy játékosnak a felelősség, és nem csak a pályán, azon kívül is példaképnek kell lenni.”

“Minden játékos más. Egy idő után láttam, hogy a pályán kívül is fel kell emelnem a szavam, és nem féltem kiállni valami mellett.”

“Nem szabad félni. A focistáknak ebben a környezetben bátornak kell lenni.”

A középpályás több Derby d’Italian vett részt, de már csak a lelátóról nézheti a rangadót:

“Nem lesz furcsa a lelátóról nézni az Inter-Juvét.” -folytatta.

“Várom már, hogy úgy lássam, mint a többiek. Contén kivül is, az Inter egy jó csapat és jó meccs lesz, amin a Juvénak is jól kell játszania.”

“Mint Juventus szurkoló, már alig várom, hogy győzzenek.”

forrás: football-italia