Juventus

Buffon: A Juve és az Inter között fog eldőlni a Scudetto.

Gianluigi Buffon „büszke és boldog”, hogy megdöntötte Paolo Maldini rekordját, csapata, a Juventus pedig felkészül az Antonio Conte által vezetett Inter elleni Scudetto harcra.

A kapus kezdő volt a szombati SPAL elleni 2:0-ás mérkőzésen, ez volt klub szinten a 903. mérkőzése, ez a legtöbb egy olasz játékostól és Maldini 902-es rekordját adta át a múltnak.

„Természetesen elégedettséggel tölt el. Büszke és boldog vagyok, hogy elértem ezt a rekordot, de ennél több van még bennem, mert hiába vagyok 42 éves meglepően jó kondícióban vagyok. 6 vagy 7 évvel ezelőtt nem gondoltam volna, hogy most ilyen formában leszek még.” -mondta Buffon a TMW-nek.

„Boldoggá tesz felismerni, hogy az élet milyen kegyes volt hozzám, de azt is tudom, hogy keményen megdolgoztam érte.”

Az Inter és a Juventus között két pont van a táblázat élén és jövő hétvégén Milánóban találkoznak a felek.

Míg páran igyekeznek a találkozó jelentőségét csökkenteni, Buffon nem rejti el véleményét:

„Természetesen ez egy rangadó lesz a Scudettoért. A bajnoki címért harcolunk, ezt mondani sem kell, ahogy az Inter is.”

„Tökéletesen ismerem Contét és Beppe Marottát is, Ők is szeretnék a bajnoki címet. Igazuk van, hihetnek benne, mert minőségi csapatuk van, tudják milyen focit játszanak, tele vannak energiával, hogy átalakítsák a klubjukat és a trófeákért harcoljanak.”

„Úgy látom a Juventus folyamatosan fejlődik a szezonban, lépésről- lépésre, mérkőzésről-mérkőzésére. Hiszek benne, hogy ahogyan haladunk előre folyamatosan emeljük a lécet, eközben pedig igyekszünk élvezni a labdarúgást, valami újat kipróbálni. Végül is ezért vannak a kihívások.”

„Szerintem voltak pozitív jelek a Bajnokok Ligájában is. 2:2-öt játszottunk az Atletico Madriddal, de jól játszottunk. Öt vagy hat helyzetet dolgoztunk ki, ami teljesen megijesztette a Matracosokat a saját pályájukon. Nincs garancia a sikkere, de ezek jó jelek.”