Hacienda BernabeuLa LigaReal MadridVélemény

Real Madrid: Óvatosan optimistán

Tegnap este a La Liga fordulójának zárómeccsén a Real Madrid 0-1 arányú győzelmet aratott a Sevilla felett. Történelmi tett, kétszeresen is. Történelmi, mert február óta az első kapott gól nélküli mérkőzés, és történelmi, mert 4 év után tudták legyőzni a Sevillát az otthonában.

És be is indult a dicshimnusz gyártás. A tegnapelőtt még Zidane távozását prognosztizáló média 180 fokos fordulatott véve zengi a Real Madrid győzelmét.

Részletesen taglalják, ki mennyire volt jó, vagy még jobb. Valóban, szépen játszottak, kapkodásmentesen, koncentráltan. Courtois végre megkapta a védelmi támogatását, Benzema meg…Benzema az Benzema, na! Gólt lőtt, vagyis fejelt, megint. További híreink: az ég kék, a fű zöld…

Navárjámááá!

Mielőtt bármit leírtam volna, újra megnéztem a meccset ma reggel. Óvatosan a nagy szavakkal. Ez egy 0-1-es győzelem. Ez egy Chicharito-t csak a végén beállító, egy lesgólig jutó Sevilla elleni győzelem. Ez egy nagyon rossz napot kifogó Sevilla elleni győzelem. Ez egy „az-egész-csapat-védekezzen” taktikai győzelem. Miközben ha ennyire hátul védekezünk, sokkal nehezebb helyzetet felhozni, gyors kontrákat kialakítani. És gyors játékosokat felhozni, Viniciust, Rodrygot pl.. Jovicot! Hú de merész, az újakat! Nem, az még mindig nem Zidane!

Örüljünk, hogy James egyenlőre ott van a kezdőben, és reménykedjünk, hogy ott is marad. Kell, mint tanyára a villany. Igaz, a szívroham kerülgetett, amikor a labdát akarta fejelni, de a kapufa felé vetődött…egyenesen fejjel…pár centin múlt! Nem, nem a gól, hanem, hogy szétfejelje a kapufát!

Örüljünk, hogy Bale valóban jó formában van. Láthatóan külön meccseltek Reguilonnal, és szerencsére a tapasztalat győzött. Remekül védekezett és szerelt a walesi. Szinte kár, hogy nem védő.

Ahogyan Hazard is. Többet volt hátul bekkelni, labdát szerezni, mint elöl támadni. Igaz, így néha saját magának sikerült azt a helyzetet és területet megteremtenie, amiből majd a hazardi gólok fognak születni. De még nem most. Mert egyenlőre ő védekezik, labdát szerez, cselez (elképsztően technilásan!), majd előrevezeti a labdát és…és nincs senki! Mindenki hátul védekezik, kivel meccseljen?! Néha ott volt James vagy Benzema, de ugye Bale Odrival játszott…egyedül volt a belga szinte minden ilyen alkalommal.

Örülünk Casemironak. Feltétel és kérdőjelek nélkül örülünk neki, és köszi ezerszer az ezerszer megszerzett labdákat! És Carvajal detto, parádés volt, amit bemutatott. Ramos és ő jubiláltak, íme:

Szép kerek számok, igazán jó játékkal is jubiláltak. Annyira jó volt amúgy az egész csapat, hogy fel se tűnt senkinek, hogy Kroos megint nem igazán tette oda magát. Tényleg csak azért van a pályán, hogy kilegyen a 11. De őt leszámítva nem lehet okunk panaszra, tényleg.

Hogy mégis mi a bajom?

Egyszerű: Ez nem lesz elég. Még mindig nem elég. Szerdán az Osasuna ellen esetleg, bár megint egy veretlen gárdával nézünk szembe. De utána jön az Ateltico Madrid elleni játék. És az a csapat nem az a csapat, amelyik ne tudná gyorsban lekontrázni a Realt. Így bizony nem lesz jó, ha a csapat együtt fog mozogni támadásban és védekezésben annyira, mint tegnap. Tele vannak villámgyors gyalogkakukkokkal, akik villámként teremnek a kapunk előtt, szembe Courtois-al…ugye, ne meséljem tovább?!

Így egy másik taktika kell majd. Egy olyan, amihez kell Isco, kell Modric. Kell egy erősebb és koncentráltabb középpálya. Kell egy gyors támadó Hazard mellé. Mondjuk, egy Jovic, vagy egy Vinicius?

Kell majd, hogy Kroos maradjon a kispadon, vagy legyen végre önmaga. James mellé kell még valaki, aki segíti a játék szervezését, aki éppen olyan jól látja a játékot, ennyire komplex. És aki tud ladbát tartani, pontosan passzolni! Modric. Ha felépül.

És kell valamit kezdeni a védelem további erősítésére. Mert az Atleti ellen nem lesz elég egy gól, az Atletico ki fogja használni a gyorsaságukat, és rátipor a gyenge pontjainkra.

Ramoséknak igenis oda kell magukat tenni és segíteni Courtois-t, a középpályának Hazardot és Benzemát, és a támadók nem jöhetnek ennyire hátra védekezni. Túl mélyről indított kontráival Hazard mire egyedül végig megy, az Atletico középpályája és védelme meg majd áll és nézi, ugye? Ugye. Rövidebben kell majd a támadásokat indítani, de úgy, hogy kapjon teret a belga.

Na,nem rágom a szátokba, értitek! Jó ez, szép a győzelem, hurrá, 3 pont. És az Ossasuna ellenit hazai pályán hozni kellene. Ezért agyalok már a következő hétvégén. Ott lesz a nagy próbája ennek a Zidane-i csapatnak. Mérföldkő lesz ennek a szezonnak az elején. Az után már lehet majd jobban is agyalni azon, mennyire jó vagy rossz ez a keret, megérte-e azt az uszkve 300 miliót, és tartós a javulás, vagy csak egy villanás volt a tegnapi?

Drukkolok és reménykedem. Nem bántom én őket a tegnapi meccs után, csak óvatos vagyok. Nem véletlen!

A meccs ősszefoglalója videon:

Hasta el Final, Vamos Real!

Képek: Marca