Barcelona

A Barcelona leigazolná Megan Rapinoet, a világbajnok USA sztárját

A Barcelona reméli, hogy sikerül leigazolni az Amerikai válogatott szélsőjét, Megan Rapinoet az ESPN FC szerint.

A tapasztalt támadó jelenleg a Seattle Reign FC-ben játszik és egyike azon három jelöltnek aki megnyerheti a ma esti FIFA gálán a The Best díjat (Alex Morgan és Lucy Bronze a másik kettő).

Rapinoe volt a nyári, női Világbajnokság sztárja és gyorsan a torna ikonikus játékossá vált, mind játékával, mind nyilatkozataival.

A 34 éves játékos a hírek szerint nyitott, hogy Európában folytassa és szívesen csatlakozna a Barcához, akik elég komolyan kezdték a szezont. 9:1-re legyőzték a Tacont (jövőre már a Real Madrid csapata), 6:1-re az Atletico Madridot és 1:1-et játszottak a Rayo Vallecanoval.

„Szerintem olyan helyzetben vagyunk, hogy leigazolhatunk egy ekkora játékost.” -mondta Maria Teixidor a csapat igazgatója a Golnak, amikor Rapinoeról kérdezték.

„Csodálatos szónok, szinte látom ahogy politikai karrierbe kezd vagy aktivista lesz.”

„Szerintem jót tesz a nőknek, ha valakinek esélye van elmondani a valóságot, ami még mindig létezik. Azok akik ezt a sokak számára fontos harcot felvállalják, azok minden tisztelet megérdemelnek.”

A nyáron már megszerezték Jenni Hermosot és Caroline Graham Hansent és most egyre közelebb vannak, hogy leigazolják a korábbi Lyon sztárt, Rapinoet.

forrás: football-espana