BarcelonaJuventusManchester City

Xavi: Messi után Sterling lesz a világ legjobbja

A Barcelona legendája, Xavi szerint Raheem Sterling fogja átvenni a staféta botot, miután Lionel Messi és Crsitiano Ronaldo távozik.

A Manchester City támadója Sterling fantasztikus formában kezdte a szezont. Nyolc gólnál jár eddig a klubban és a válogatottban együtt.

Pep Guardiola alatt az angol támadó hatékonysága óriásit javult és most a 24 éves játékos a Premier League bajnokának a legfontosabb tagja.

Sterling 2014-ben megnyerte a Golden Boy (Aranyifjú) díjat és Xavi szerint a játékos válthatja majd Messit és Cristiano Ronaldot.

„Számomra Messi a valaha volt legjobb, és hiába játszanak Ronaldoval a legmagasabb szinten, egy nap majd (ami már nincs messze) valaki átveszi tőlük a világ legjobbja címet.”

„Ha végig nézzük a fiatal játékosokat, akiknek később esélyük van a koronára, ott van Neymar, Mbappé, Salah és természetesen Sterling is. Szerintem jelenleg Sterling vezeti a versenyt.”

„Mindig jó játékos, veszélyes támadó volt, de Pep alatt a világ egyik legjobbja lett.”

„Tudom hogyan dolgozik Pep (szorosan együtt dolgoznak mióta a klubnál van). Tudja hol kell fejlődnie és mit kell hozzá tennie. Most láthatjuk az eredményét. Még mindig fiatal és a világ legjobbja lehet.”

A Barcelona kapitánya Messi 32, a Juventus támadója, Ronaldo 34 éves. Ők dominálták az elmúlt évtizedben az Aranylabdát, mindketten 5-5 alkalommal nyerték meg 2008 óta.

forrás: AS