Juventus

Cristiano Ronaldo: nem követem a rekordokat, ők követnek engem

Cristiano Ronaldo hosszabb interjút adott az ITV-nek, amiben több mindent elárult az emberi oldaláról is. A cikk alján ott van youtuberól a teljes intrjú.

„Azt akarom, hogy Cristiano Jr szenvedjen meg egy kicsit azért, amit el akar érni. Elvittem abba a lakásba, ahol korábban laktam és megmutattam neki: itt éltem. Nem hitt nekem. Imádkozom, hogy olyan legyen, mint én és akkor bármit elérhet, amit csak akar.”

„Megdolgoztam a sikeremért. A tehetség nem elég. Nem követem a rekordokat, ők követnek engem. Függővé tesz a siker, ez motivál. A rekordok így is, természetesen összejönnek.”

„A kedvenc gólom az, amit a Juventusnak rúgtam. Messze karrierem legszebbje. Rengetegszer próbáltam, de sose jött össze. Szerintem sose fogok hasonló ollót látni, talán az egyik legszebb amit valaha láttam és akkor is ezt mondanám, hogy ha más rúgta volna.”

„Georgina életem nagy szerelme. Egy nap majd szeretném feleségül venni, miért ne?”

„Anyukám mindig ideges lesz, mielőtt pályára lépek. Nem szabad neki a nagy meccseket megnéznie. Párszor kilátogatott a stadionokba is, de elájult az idegességtől. Megmondtam neki, hogy nem nézheti többet a rangadókat. Boldog vagyok.”

„Amikor Apámról beszélek, nincsenek rá szavaim… Szomorúsággal tölt el, hogy a legjobb lettem és Ő nem láthatta. Az egész családom látja, csak Ő nem.”

„Jó apa akarok lenni és szerintem az is vagyok. A gyerekeimnek alázatosnak kell lenniük és keményen dolgozni.”

A szexuális zaklatás vádjáról:

„A focin kívül 2018 volt a legnehezebb évem. Szomorú voltam, mert a méltóságomat támadták. Nehéz… barátnőd, családod, gyerekeid vannak. Anyukámat is nyugtattam, hogy ismered a fiad, semmi se történt.”

„Én akarom megnyerni a legtöbb Aranylabdát a labdarúgás történetében. Imádnám és szerintem megérdemlem. Messi fantasztikus játékos. Szerintem 6-ra vagy 7-re lesz szükségem, hogy megelőzzem. Jó a kapcsolatom vele, kihozzuk egymásból a legjobbat.”

„Messi a legjobb, aki ellen valaha játszottam.”

„Azt akarom, hogy az emberek úgy emlékeznek rám, hogy az egyik legjobb. Tudom, hogy az vagyok. A síromon? Első (nevet), második? Nem ismerem a számomat.”

„Egy lépésre voltam attól, hogy az Arsenalban folytassam… Értékelem amit a klub tett értem, különösen Arsene Wenger. Nagyszerű klub.”