La LigaReal Madrid

Ter Stegen számára csapás volt a válogatott szünet

Marc Andre Ter Stegen nem titkolja frusztrációját, miután újfent nem kezdett a német válogatott legutóbbi mérkőzésein.

A német nemzeti csapat Hollandia és Észak-Írország ellen lépett pályára, a kapuban pedig még mindig Manuel Neuerrel. A Bayern hálóőre már túl van a zenitjén, és az általános német közvélemény szerint Ter Stegen jobban megérdemelné azt a helyet.

„Nem könnyű kifogást találni, mivel a legjobbamat nyújtom minden meccsen, hogy nehezebbé tegyem a döntést.”-nyilatkozta a Barcelona hálóőre egy promóciós eseményen.

„Próbálok első számú kapussá válni, azonban ez a túra a válogatottal nagy csapás volt.”

A Barca nem kezdte jól a szezont, de Ter Stegen egyenlőre nem pesszimista:

„Soha sem egyszerű idegenben kezdeni az első mérkőzésen, bonyolult összecsapás volt. Fejlődnünk kell, több pontot szerezni és nem arra gondolni, mi történt. Akik eddig nem voltak elérhetőek, már visszatérnek. Most otthon fogunk játszani, és előre akarunk lépni, hogy felkészüljünk a Bajnokok Ligájára.

Lapértesülések szerint Lionel Messi szerződésében van egy záradék, miszerint életkorából fakadóan bármely klubhoz ingyen távozhat. Ter Stegen szerint azonban semmi ok az aggodalomra.

„Azt hiszem megérdemli ezt a lehetőséget, hogy döntsön maga a jövőjéről. Számunkra az a legegyszerűbb, hogy marasztaljuk, mert kulcseleme a csapatunknak. Meg vagyok győződve róla, hogy kényelmesen érzi magát a klubnál és a városban, és nehéz lenne neki költözni. Személy szerint azt akarom, hogy maradjon, meg fogjuk mondani neki és reméljük, hogy marad.”-zárta a kapus.