Real Madrid

Benzema: Az Atletico elleni cselsorozatom többet ért, mint egy gól.

A Real Madrid támadója Karim Benzema szerepelt egy dokumentum filmben az RMC Sportson, ami a 4 Bajnokok Ligája győzelméről szólt. A támadó több nevezetes pillanatról is beszélt karrierje során, elmondta milyen szerepe volt a híres BBC támadó trióban és megosztotta kedvenc momentumát a fehér mezben.

„A BBC-ben ott volt a rakéta Bale, a gólszerző Cristiano Ronaldo és én, aki miatt működött és összetartotta az egészet.” -mondta Benzema.

„Befejező voltam a Lyonban, de itt volt már Cristiano Ronaldo, szóval más szerepben kellett játszanom. Lőttem gólokat, de főleg a játék szervezésből vettem ki a részemet és igyekeztem helyett teremteni neki. Nem kell a csapat gólkirályának lenni, azért mert te viseled a 9-es mezt, ez egy más stílus. Lehet, hogy korábban minden 9-es befejező volt, de olyan szélsőnk volt aki szeret középre húzni és helyet teremtettünk neki, hogy betalálhasson. Egyértelműen Ő felelt a befejezésekért, hiába a bal oldalon játszott.”

A francia játékos már 10 éve a klubnál van és a két kedvenc emléke van. Találata a Liverpool elleni Bajnokok Ligája meccsen és az a nevezetes Atletico Madrid elleni cselsorozata a Vicente Calderonban.

„Be kellett találnom a Bajnokok Ligája döntőjében. Amit annál a gólnál éreztem az egyik legjobb dolog volt, mióta elkezdtem focizni. Számomra a Bajnokok Ligája legalább akkora, mint a Világbajnokság.”

Az Atletico elleni cselsorozata írja le a legjobban őt, mint támadó.

„Az a cselsorozat leírja a labdarúgást. Szurkolóként azért veszem meg a jegyet, hogy ilyet lássak, mert gólok mindig lesznek, de az ilyen cselek nem szokásosak. Minden megvolt, sebesség, labda kontroll, a passz és mindez egy olyan fontos meccsen, mint az Atletico elleni… Számomra ez nagyobb, mint egy gól. A legszebb dolog amit valaha a Bajnokok Ligájában tettem, még akkor is ha ez nem is lesz bent a statisztikámban. Az embereket a számok érdeklik, de az a csel…”

Florentino Perez is szerepelt abban a dokumentum filmben és Ő ezt mondta arról a cselsorozatról:

„Az a csel nem csak a Real Madrid, hanem a labdarúgás történelmébe is bekerült. Művészet. Olyan múzeumban lenne a helye, mint az El Prado vagy a Louvre.” -mondta Perez.