AS RomaManchester UnitedPremier LeagueSerie A

Smalling kiakadt: A Rasszizmus elfogadhatatlan!

A Roma kölcsön játékosa, Smalling próbál beilleszkedni a csapatba, meg szeretné szokni az olasz életstílust. A védő mindenképpen szerette volna egy interjúban elmondani véleményét a rasszizmusról.

Az angol védő a nyári átigazolási időszak utolsó napjaiban csatlakozott a Romához. Azután ment el a Manchester United csapatától, hogy rájött, rá nem lesz szüksége Solskjaer-nek és nem ő lesz az első számú választás.

Smalling még az Old Trafford-on volt, amikor Rashfordot és Pogbat rasszista megnyilvánulások érték. Amikor pedig Olaszországba költözött, a Cagliari szurkolók Lukaku felé tettek rasszista bekiabálásokat.

„Úgy gondolom a rasszizmus elfogadhatatlan! Nagyon rossz ilyet látni. De ez nem csak Olaszországra, hanem a világ minden tájára igaz.

„Változásnak kéne történnie! A fiatalok remélem már másként fogják látni.”

„De ez nem csak Olaszországban zajlik, hanem mindenhol. Nagyon szomorú és elfogadhatatlan, hogy ez még mindig megtörténik az életben.”

Smalling még nem debütált a Roma színeiben. Az angol védő azt reméli, hogy a válogatott szünet után, a Sassuolo ellen kezdőként kaphat majd helyet.

Miután a hátvéd több mint 300 meccset játszott Angliában, bízik abban, hogy a Premier League tapasztalata a Serie A sikereihez vezet. (Goal.com)